
15 aplicaţii utile în vacanţă
Statisticile spun că tot mai mulţi turişti îşi cumpără vacanţele folosind internetul de pe telefonul mobil sau tabletă. Aşadar, consider utilă o listă cu cele mai interesante aplicaţii mobile pentru turişti sau care îi poate ajuta într-un fel sau altul.
Recunosc ca nu le-am verificat utilitatea tuturor dar îmi fac datoria de a enumera cât mai multe pentru a vă lăsa posibilitatea să alegeţi voi. Apreciez dacă veniţi cu completări sau sfaturi printr-un comentariu!
1.Google Googgles
Este o aplicaţie destul de interesantă pe care nu am avut ocazia să o testez până acum.
Teoretic, ea functionează simplu. În cazul în care te ratăceşti, o poţi folosi pentru a afla unde te afli. Cum !? Faci o fotografie şi aştepti ca Google să o asocieze cu o alta aflată deja pe net şi făcută în acelaşi loc. Vei putea afla astfel informaţii extrem de folositoare despre locul în care te afli.
Sfaturi: Fotografiile pe orizontală se pot dovedi mai utile decât cele pe verticală. Încearcă să fotografiezi locul cel mai reprezentativ pentru că acela e cu siguranţă cel mai fotografiat de turişti.
2.CouchSurfing
Este o aplicaţie prin care vă puteţi caza gratuit sau mult mai ieftin găsind o gazdă deschisă acestei posibilităţi.
Prin intermediul acesteia intraţi într-o comunitate ai cărei membrii fac schimb de impresii, vă invită în locuinţa lor, vă hrănesc şi vă sunt ghid. Ar fi amabil să le returnaţi şi voi serviciul. Dacă nu aveţi smartphone intraţi pe couchsurfing.com.
3.XE Currency
Vă este utilă atunci când mergeţi într-o ţară cu monede nefamiliare, arătându-vă cursul valutar.
Dacă nu aveţi smartphone, intraţi pe xe.com.
4.Truck Stop Locator
Este o aplicaţie mai mult pentru turiştii aventurieri sau fără prea mulţi bani.
Este destul de populară în Statele Unite ale Americii şi în Canada.
O poţi folosi pentru a afla unde opresc tirurile şi poţi folosi chatul pentru a comunica cu şoferii sau ceilalţi turişti, putând astfel să călătoreşti mai ieftin sau să alegi destinaţii către locuri în care nu poţi ajunge cu trenul sau avionul.
5.Skyscanner
Vă ajută să verificaţi de pe telefonul mobil toate zborurile care v-ar putea interesa. E o aplicaţie extrem de utilă atunci când sunteţi în criză de timp pentru că puteţi face aceste verificări din mers.
Acelaşi lucru îl poate face şi Expedia care vă ajută să vă găsiţi şi hoteluri ieftine sau la standardele voastre. O variantă poate fi şi FlightTrack.
6.Yelp
Vă ajută să vă petreceţi un timp util şi plăcut în localităţile pe care le vizitaţi.
Funcţionează ca un ghid arătându-vă toate restaurantele, muzeele, magazinele din zonă etc.
7.Google Maps
Este o aplicaţie pe care aproape sigur o cunoaşteţi şi din motivul ăsta am pus-o mai la sfârşitul listei, ea fiind de altfel extrem de utilă.
Vă ajută să economisiţi loc în rucsac prin lăsarea hărţii acasa. Nu aveţi nevoie decât de internet şi de o baterie încarcată.
8.Google Translate
Este doar una din aplicaţiile ce vă pot scoate din impas atunci când nu înţelegeţi un cuvânt într-o limbă străină sau când vreţi voi să formulaţi unul.
E foarte utilă şi pentru a traduce meniurile în restaurante. Puteţi încerca şi Better Translator Pro sau Lost in Translation.
9.OneBuseAway
Vă ajută să nu pierdeţi autobuzul.
Din păcate nu vă e utilă decât în unele oraşe din Canada şi Statele Unite ale Americii. Pentru metroul din New York puteţi încerca aplicaţia New York Subway.
10.Skype
Este un serviciu destul de popular. Cu ajutorul lui vă puteţi suna prietenii şi familia fără a cumpăra o cartela clasica.
În plus, serviciul e gratis dacă vorbiţi de pe Skype pe Skype. WhatsApp poate fi o altă soluţie ieftină de comunicare.
11.Sunscreen
Vă ajută să vă protejaţi de razele ultraviolete când mergeţi la plajă sau vă plimbaţi în zilele însorite.
Trebuie să introduceţi tipul pielii dumneavoastră şi SPF-ul cremei de protecţie iar aplicaţie vă va anunţa când nu mai sunteţi protejaţi.
12.iCampsites
Te ajută să găseşti cel mai apropiat loc de campare fiind utilă atunci când mergi cu cortul în vacanţă.
13.Caut ATM
Este o aplicaţie utilă în România pentru că te ajută să gaseşti cel mai apropiat ATM al unei bănci.
Veţi putea astfel să evitaţi comisioanele intrabancare de retragere a banilor de pe card.
14.Smart Compass
Vă este utilă când vă rătăciţi şi vreţi să cereţi ajutorul.
Aceasta detectează poziţia în care te afli, face o fotografie ecranului telefonului pe care o poţi trimite mai departe salvatorilor sau celor care vor să te ghideze.
15.Redescoperă România
Te ajută să identifici obiectivele turistice în urma stabilirii traseului pe care vrei să îl urmezi.
Sunt convins că există mult mai multe aplicaţii, poate chiar mai utile decât acestea.
Vă aşteptăm să ni le spuneţi sau sperăm să vă ajute informaţiile găsite deja aici. Vacanţă plăcută!