5 destinaţii superbe ferite de turişti

0 Shares

Dorinţa de a vizita locuri noi se află în fiecare dar nu toţi ne dorim să vedem aceleaşi destinaţii.

Unii vor lux, infrastructură modernă, alţii vor să vadă realitatea aşa cum e ea, în stare pură, fără ca omul să îşi aducă contribuţia decât atât cât e nevoie pentru a îşi asigura existenţa.

Din fericire, planeta noastră e atât de frumoasă şi diversă încât fiecare dintre noi are un loc care să ilustreze frumuseţea aşa cum o percepe.

Mai jos voi încerca să fac o listă cu locuri mai puţin cunoscute şi vizitate de turişti.

În opinia mea, acestea sunt perfecte pentru introvertiţi sau pentru cei care vor să admire frumuseţea în linişte, fără prea multă aglomeraţie şi competiţie între cei care oferă servicii turistice.

Giethoorn, Olanda

E mai degrabă un sat decât un oraş însă e o raritate dacă nu cumva e chiar unic. Când eram mai mic credeam că în Veneţia nu există drumuri şi poţi merge doar cu barca.

Ei bine, m-am înşelat şi mi-am dat seama că oraşele fără maşini sunt o utopie. Anul trecut, când am descoperit Giethoorn, mi-am dat seama că există oraşe fără maşini.

În Giethoorn totul se petrece la relanti pentru că singurele mijloace de transport sunt bărcile sau vehiculele pe două roţi, nu există drumuri pe care să poţi merge cu maşina. Există doar canale şi poteci.

Oraşul nu este foarte izolat fiind la aproximativ 120 de kilometri de Amsterdam. Acesta se află chiar în mijlocul rezervaţiei De Wieden. Are peste 750 de kilometri de canale şi peste 180 de poduri mici.

Căsuţele sunt mici şi pitoreşti pentru că proabil planul urbanistic nu permite mai mult. Pentru localnici asta poate fi o povară însă pentru ceilalţi e o binecuvântare. Ne face să spunem fără nici o reţinere că Paradisul există şi avem voie să ne plimbăm prin el.

Ancy, Franţa

Cei care au vizitat această localitate au spus de foarte multe ori că este chiar mai frumosă decât Alpii francezi care o încojoară.

Este construită în jurul unui castel din secolul XIV şi e străbătută de canale şi râuri mici care se scurg în apa albastră şi pură a lacului Ancy.

Nu e chiar o localitate vitregă din punct de vedere al confortului pentru că nu prea găseşti astfel de localităţi în Franţa. Aceasta dispune de numeroase facilităţi pentru vizitatori, de la cafenele pană la restaurante şi pensiuni cochete.

Comuna este situată în centrul ţării, în departamentul Rhone, cu o uşoară apropiere de graniţele cu Italia şi Elveţia. Suprafaţa este de 11 000 de kilometri pătraţi iar populaţia depăşeşte cu puţin 500 de locuitori.

Goreme, Turcia

La polul opus se află Goreme, care este pur şi simplu un muzeu în aer liber, construit în condiţii vitrege, începând cu sfârşitul secolului IX.

Deşi ne aflăm în deşertul asiatic, o zonă total diferită de Antalya ca peisaj, aici a fost unul dintre cele mai mari centre creştine din lume.

Dacă vreţi să luaţi contact cu atmosfera, vă recomand să vedeţi Winter Sleep, despre care am vorbit într-un articol anterior.

În 1985, Parcul Naţional Goreme a fost introdus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Bibury, Anglia

Prima menţiune a acestui oraş datează de la începutul mileniului doi şi de atunci se pare că nu s-au întâmplat prea multe lucruri.

Localnicii şi o parte din turişti spun că acesta este unul dintre cele mai uimitoare locuri din Marea Britanie.

Are un aer de poveste cu iz medieval şi o mare parte din clădire arată ca în Evul Mediu.

Colmar, Franţa

Ne întoarcem în Franţa dar rămânem în peisajul medieval, cu menţiunea că această comună are o influenţă mai mare de modernism însă e la fel de cochetă.

Arhitectura seamănă mai mult cu micile aşezări pescăreşti scandinave şi nu cu ceea ce e caracteristic Evului Mediu din inima Europei. Avem însă parte de străzile medievale de piatră şi de podurile simple din acea epocă.

Colmar este una dintre destinaţiile perfecte pentru iubitorii de vin pentru că aici a început celebrul Route du Vin, drumul vinului din Franţa.

Este situată în regiunea Alsacia, foarte aproape de graniţa cu Germania.

Manarola, Italia

Italienii au numeroase orăşele mici de coastă, extrem de frumoase şi liniştite.

Manarola este doar unul din ele şi este situat în nordul ţării, în Marea Ligurică.

Biserica oraşului, San Lorenzo, a fost construită în 1338, ceea ce ne spune că vorbim de una dintre cele mai vechi localităţi din regiunea La Spezia.

Arhitectura e cochetă şi extrem de colorată, iar în apropiere se află Cinque Terre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *