Apicultorii vor primi în următorii 3 ani subvenţii de peste 150 de milioane de lei

0 Shares

Guvernul a stabilit săptămâna aceasta ca subvenţia acordată apicultorilor pe următorii trei ani, prin Programul Național Apicol 2020-2022, să fie de 150,6 milioane lei, din care 75,3 miiioane lei reprezintă contribuția Uniunii Europene la programele apicole naționale.

În fiecare an, apicultorii ar urma să primească din aceşti bani aproximativ 50,2 milioane lei.

Prin acest program, apicultorii vor primi bani şi pentru măsurile de asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori, precum consultanța în apicultură, promovarea apiculturii și a produselor apicole, organizarea de cursuri și perfecționare în apicultură, achiziția de către formele asociative de echipament pentru procesarea cerii, în vederea obținerii fagurilor artificiali și achiziția de către formele asociative apicole de echipament pentru ambalarea mierii.

Acest lucru reprezintă o noutate pentru următorii trei ani. Banii vor fi acordaţi şi pentru derularea celoralalte activităţi din anii trecuţi.

S-ar putea să te intereseze şi: Fermierii vor primi lunar până la 1.000 de lei pentru fiecare tânăr pe care îl angajează

Sectorul apicol din România a cunoscut o creştere de peste 70% în ultimii 5 ani.

Creşterea numărului de familii de albine a fost una progresivă, iar acest lucru s-a transpus în creşterea producţiei de miere.

În 2017 şi 2019, România s-a clasat pe locul 2 în Uniunea Europeană în ceea e priveşte numărul de familii de albine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *