
Au aparut dovezi ca dinozaurul T.Rex nu avea corpul acoperit cu pene ci cu solzi
O echipa de cercetatori au publicat saptamana aceasta un studiu prin care se demonstreaza ca Tyrannosaurus Rex, cunoscut si ca T. Rex, nu avea pene pe corp ci solzi. Echipa de cercetatori este condusa de Phil Bell de la Universitatea New England, iar studiul a fost publicat in Biology Letters.
Studiul avanseaza ideea ca T. Rex ar fi putut fi carnivor. Echipa internationala de cercetatori a ajuns la aceste concluzii dupa ce au fost analizate fragmente de piele fosilizata provenind de la exemplare de T.Rex dar si de la rudele sale din familia Tyrannosauridae.
S-au studiat, printre altele fragmente de pe gatul, pelvisul si coada unui T.Rex aflat la Muzeul de Stiinte Naturale din Houston.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca stramosul comun al T.Rex si al verilor sai apropiati, care au trait la inceputul Cretacicului Superior, isi pierdusera „invelisul extins din pene”.
Acestia spun ca majoritatea tiranozauriadelor de talie mare, daca nu chiar toate, aveau pielea solzoasa. Daca prin absurd acestea aveau pene ele erau distribuite izolat la zona dorsala.
In momentul de fata, paleontologii cred ca primele pasari au aparut in urma cu 150 de milioane de ani si sunt urmasii dinozaurilor mici cu pene.