Care este diferenta dintre opera si opereta

0 Shares

Multi dintre cei care urmaresc un spectacol de opera sau opereta nu reusesc sa faca diferenta dintre cele doua. Va fi foarte dificil sa facem diferenta daca urmarim scurte pasaje pe net. Diferenta va fi facuta foarte clar atunci cand cand urmarim spectacolele din cele doua genuri de la cap la coada.

Despre opera nu exista de regula nelamuriri. Majoritatea dintre noi stim cum arata un astfel de spectacol. E mai dificil sa identificam un spectacol de opereta. Putem spune ca se aseamana cu un muzical insa exista cateva diferente.

Ce este opereta!? Este similara operei numai ca de multe ori tinde sa aiba o nota umoristica. Combina muzica cu teatrul si dansul in sensul ca solistii au partituri in care canta muzica clasica, dar clipe de cateva secunde au replici vorbite sau momente de dans. Totul se intampla avand in spate o orchestra.

Ca atare, putem spune ca principala diferenta dintre opera si opereta este ca cea din urma poate avea si momente de dans sau teatru. Aceasta este cea mai vizibila diferenta insa exista si altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *