Câți bani se aruncă anual în Fontana di Trevi! Ce se întâmplă cu ei

0 Shares

V-ați întrebat vreodată câți bani se aruncă anual în Fontana di Trevi din Roma și ce se întâmplă cu ei!? Ei bine a venit timpul să aveți un răspuns dacă nu l-ați găsit până acum.

În fiecare săptămână turiștii aruncă monede în valoare totală de aproximativ 25.000 de dolari.

Suma anuală aruncată este de aproximativ 1,5 milioane de dolari, dacă ne raportam la suma aruncată anul trecut și anunțată de oficialități.

Evident, în fiecare an se aruncă o sumă diferită dar să rămânem la aceasta pentru că este una oficială pentru anul trecut.

Banii sunt adunați din apă de o organizație caritabilă și sunt folosiți ulterior pentru a ajuta diferite grupuri de oameni nevoiașe din Italia și din întreaga lume.

Ce se întâmplă dacă luăm bani din fântână!?

Cei care sunt prinși că ia bani din apă sunt arestați pentru că acest lucru este ilegal. Pedeapsa pe care o pot primi diferă în funcție de gravitatea faptei.

Pe scurt, ei sunt tratați ca și cum ar fi furat pentru că își însușesc bunuri care nu le aparțin.

De ce se aruncă bani în Fontana di Trevi!?

Există mai multe legende care spun că e bine să aruncăm bani în fântână. Cea mai populară spune că dacă arunci prima monedă cu mâna stângă revi la Roma.

La a doua monedă îți vei găsi dragostea, iar la a treia te vei căsătorii.

Aruncatul banilor în apă a fost popularizat de un regizor român prin filmul Three Coins in a Fountain din 1954.

Numele regizorului este Jean Negulesco. Filmul a fost nominalizat la mai multe premii Oscar și l-a câștigat pe cel pentru cea mai bună imagine.

Fontana di Trevi este unul dintre cele mai cunoscute monumente din Italia și a fost finalizat în 1762. În mijlocul statuilor se află zeul Neptun într-un car de luptă tras de căluți de mare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *