Ce facem când punem prea multă sare în mâncare

0 Shares

Când eram mică aveam impresia că gustul prea sărat poate fi ”anihilat” cu zahăr.

Ei bine mi-am dat seama foarte repede că lucrul acesta nu funcționează. Mult timp am lăsat lucrurile să rămână așa, convinsă fiind că atunci când pun prea multă sare în mâncare nu mai am ce face.

Recent am aflat că lucrurile nu stau chiar așa, iar gustul prea sărat poate fi corectat. Iată câteva din trucurile pe care le-am aflat până acum în legătură cu acest subiect. Dacă știți și altele nu ezitați să ne trimiteți un comentariu mai jos.

Apa reprezintă o soluție. În cazul mâncărurilor cu sos sau zeamă multă gustul sărat poate fi diluat cu apă. E foarte simplu.

Trebuie să turnați din când în când câte puțină apă, să amestecați și apoi să gustați până obțineți preparatul ideal. Nu trebuie turnată prea multă apă deoarece e posibil să diluați prea mult gustul.

Dacă din cauza apei se diluează și mâncarea, adică devine prea lichidă, nu trebuie decât să adăugați alte ingrediente pentru a o aduce la consistența dorită.

Tot acest procedeu trebuie făcut în timp ce mâncare se află pe foc. În principiu gustul prea sărat se poate dilua și în cazul altor preparate prin adăugarea altor ingrediente, dacă nu se poate adăuga apă.

Folosiți ingrediente care schimbă percepția asupra gustului. Dacă nu doriți sau nu puteți să puneți apă puteți adăuga alimente care ”ascund” o parte din gustul sărat.

Spre exemplu puteți adăuga smântână, lapte de cocos, ricotta sau avocado. În principiu ingredientele cremoase schimbă percepția asupra gustului. Ca atare, acestea pot fi folosite și în cazul în care ați adăugat prea multe condimente în mâncare.

Folosiți alimente bogate în amidon. Se spune că alimentele bogate în amidon precum orezul, ovăzul, quinoa sau pastele absorb rapid sarea. Acestea trebuie puse de asemenea în timp ce mâncarea este pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *