Ce inseamna sa faci binging
Sunt convins ca ati vazut ultima reclama de la Vodafone si acum va intrebati ce inseamna a face binging. Voi incerca sa va raspund. Dupa cum v-ati dat deja seama, termenul vine din engleza insa daca o sa cautam in dictionar o sa ramanem in continuare nedumeriti.
Binge, in limba lui Shakespeare, inseamna “chef”. Asadar, pus in contextul reclamei nu are nici un sens traducerea. Ce vrea sa zica autorul, va intrebati, probabil. Termenul este nou in limba engleza insa foarte uzitat. Ar fi o greseala sa il legam doar de cuvantul binge. Dar de ce anume sa il mai legam!?
Pai cred ca de expresia binge-watching, aparuta prin anii 90, si care inseamna a avea chef sa te uiti non-stop. Unde!? Pai la televizor, la un serial, la o emisiune etc. Depinde de fiecare insa in esenta exprima dependenta de a te uita la ceva. Uneori pierzi nopti intregi uitandu-te la un serial, vazand episod dupa episod.
In mod normal, a face binging ar trebui sa insemne a face non stop ceva ce iti place, nu neaparat doar sa te uiti pe un ecran.
Daca vreti sa faceti binging
Va recomand sa incepeti cu Game of Thrones, evident. Serialul este destul de captivant insa va avertizez sa nu va atasati de personaje pentru ca majoritatea au viata scurta. Pana pe 24 aprilie aveti de recuperat cinci sezoane a cate zece episoade fiecare. Ce ziceti, va descurcati!?
Daca vreti un serial mai “scurt”, va recomand The Pillars of The Earth. Are doar un sezon de zece episoade. Tot cu sezoane de cate zece episoade este si Rome numai ca acesta are doua.
Mai lung, pana si fata de Game of Thrones, este Prison Break, chiar daca are doar patru sezoane. In ciuda faptului ca aparut in urma cu aproximativ zece ani, aveti toate motivele sa il vedeti pentru ca in curand va aparea si al cincile sezon. Serialul a fost la timpul lui un fenomen.
10 Comments
Ar trebui descurajata ”poluaera” chiar si a limbajului ”lejer”, utilizat in vorbirea zilnica,”de pe strada”, cu expresii care frizeaza grotescul,impertinenta,iresponsabilitatea ”placuta”, plutirea in lipsa de reactie , adica lenea!!Mai ales din cauza ca cei care devin utilizatorii ferventi a limbajelor ”lejere” sunt copii,prin televiziuni,emisiuni de distractiim etc, prin influenta ”strazii” !!
De acord, insa atunci cand acest limbaj apare, cred ca e in regula sa il explicam daca nu il putem interzice prin mijloace democratice.
In caz contrar poate intra in vocabularul nostru ca ceva eronat, chiar „frizand grotescul”. Faptul ca cineva se intereseaza in mod repetat de o expresie dar nu ii gaseste sensul va avea ca efect memorarea ei. Odata gasit sensul, in mod rapid, si vazand ca acesta nu mai e „cool”, va uita de ea.
Habar nu aveți câte cuvinte, pe care nu le înțeleg, folosesc „tinerii frumoși și liberi”, adică analfabeți și proști.
Sa nu subestimam ceea ce nu intelegem :)De asemenea, generalizarile nu isi au locul.
Sunteti niste dobitoci cu Vodafonul vostru cu tot daca vi se pare corect sa amesteci cuvintele asa si sa vorbesti in RomEngleza
Vodafone a avut intotdeauna reclame idioate, gen „marea ieseala” bullshit, „supercombinatie” si „triplu maxim”. Se vede ca au departamentul de marketing condus de niste tampiti.
Totusi, sa nu uitam ca a reinventat doi actori si au facut celebru un cioban. Nu stiu cate de „idioate” sunt sau daca sunt insa e cert ca au impact asupra publicului si probabil si asupra vanzarilor din moment ce compania pompeaza zilnic sume importante in advertising.
Daca tot se face binging, eu recomand serialul Merlin!!!
Eu nu recomand binging-ul pe smartphone. Poate conduce la strabism convergent, cea mai recentă plangere pusa pe seama tehnologiei
Nu stiu la ce boala duce insa e clar ca nu e cea mai buna forma de a vedea un serial. Pe langa oboseala acumulata, pe care nu o resimtim imediat pentru ca suntem captivati de serial, trebuie luata in calcul si uzura acumulatorului telefonului.