Cinderella 2015 – detalii din spatele cortinei

0 Shares

Realizarea acestui film a fost anunţată încă din mai 2010, însă producerea lui a început abia în 2012. 

După succesul avut cu Alice in Wonderland, cei de la Disney au luat hotărârea de a reproduce mai multe povestiri clasice, însă adaptate noilor vremuri şi noilor gusturi ale publicului. Aşa au apărut Maleficent, în 2014, Cinderella şi Cartea Junglei, în 2015. În 2016 va apărea şi Beauty and the Beast.

Pentru Cinderella, scenariul a fost scris de Chris Weitz. Acesta a trebuit să urmărească clasicul fir epic al poveştii, însă cu mici excepţii. Zâna va juca un rol mai mare, iar Cenuşăreasa îl întâlneşte pe prinţ înainte de noaptea cu balul, însă i se prezintă ca un angajat al palatului.

Iniţial, filmul trebuia regizat de Mak Romanek (Never Let Me Go), însă acesta a fost înlocuit cu irlandezul Kenneth Branagh, cunoscut pentru regia filmelor Henry V (1989), Hamlet (1996) şi Thor (2011).

Castingul a întâmpinat şi el câteva probleme. Prezenţa Emmei Watson în rolul Cenuşăresei a fost incertă o lungă perioadă de timp. În cele din urmă, ea a ales să joace în Beauty and the Beast.

Branagh a ales să meargă mai departe cu Lily James din Downton Abbey. Aceasta a preluat rolul principal şi i s-au alăturat Richard Madden (Game of Thrones), Helena Bonham Carter, care va juca rolul zânei, şi Cate Blanchett. Ultima o va interpreta pe mama vitregă.

Odată ce toate lucrurile au fost puse la punct, filmările au început în septembrie 2013, în Marea Britanie. 

Filmările au avut loc, aproape în întregime în studiourile Pinewood din Buckinghamshire, Anglia. Acolo au fost turnate şi filmele Maleficent şi Pirates of the Carribean: On Stranger Tides.

Printre alte locaţii s-au aflat Black Park, Old Royal Navy College, Blenheim Palace şi Windsor Castle.

Majoritatea imaginilor au fost trase în perioada septembrie 2013 – mai 2014. Cinderella a fost finalizat, oficial, în august 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *