Comisia Europeana sustine inceperea discutiilor privind aderarea Albaniei si Macedoniei la UE

0 Shares

Comisia Europeana a sustinut ieri inceperea discutiilor privind aderarea Macedoniei si Albaniei la Uniunea Europeana. A recomandat de asemenea Consiliului Europei sa ia o decizie in acest sens.

In analiza Comisiei Europene, cele doua state au progresat in multe domenii insa mai sunt multe lucruri de pus la punct inainte ca acestea sa poata avea sanse reale de aderare.

In cazul Albaniei, Comisia a constat ca tara trebuie sa gestioneze mai bine problemele legate de statul de drept, iar in cazul Macedoniei trebuie gestionate mai bine problemele legate de  coruptie si de libertatea de exprimare.

Daca in cazul Albaniei lucrurile par mai simple deoarece totul pare a tine de deciziile interne, in Macedonia lucrurile privind aderarea sunt mult mai complicate.

Cea mai mare problema a Macedoniei este legata de denumire. Aceasta trebuie sa isi schimbe numele pentru a se putea baza pe un vot favorabil din partea Greciei, cu care disputa aceasta denumire. Grecia cere ca Republica Macedonia sa isi schimbe numele pentru a nu fi confundata cu regiunea greaca ce are acelasi nume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *