Cum ne aranjăm living-ul
Livingul ar trebui să fie spaţiul din casă în care ne petrecem cea mai mare parte din timp. Ca atare, acesta trebuie să fie cât mai spaţios şi mai bine aranjat. Trebuie să ne dea o stare de bine şi să ne ofere cât mai mult loc de mişcare. În plus, aici ne primim şi invitaţii iar impresia pe care o facem trebuie să fie una bună.
De multe ori nu avem spaţiul necesar să ne aranjăm toată mobila sau pur şi simplu nu avem inspiraţie. Iată câteva idei simple despre cum ne putem aranja living-ul într-un mod plăcut!
Toate intrările în living trebuie să fie libere. La fel şi locul cel mai des tranzitat din nevoia de ne aşeza pe canapea, de a intra în camere sau de a ieşi în curte. Acesta ar trebui să aibă minim doi metri pentru ca atunci când două persoane se întâlnesc să poată trece una pe lângă cealaltă.
Chiar dacă nu avem un living prea spaţios, ar trebui să evităm să lipim canapeaua de perete, la fel şi celelalte piese de mobilier de mărime mică. Acest lucru poate diminua impresia de spaţiu înghesuit. Dacă avem un şifonier mai mare, pe acela îl putem lipi dacă chiar e nevoie. Unele persoane recomandă oglinzile de mărimi medii pentru a câştiga spaţiu. Personal cred că e foarte mică limita până la a da în kitsch. Rămâne la alegerea voastră!
Mobila nu trebuie înghesuită toată pe un singur perete ci trebuie găsit un echilibru. Nu e tocmai plăcut să te simţi înghesuit într-un spaţiu pe când celălalt să fie gol. Recomand, dacă spaţiul permite, cumpărarea a două canapele care să fie aranjate paralel. Atunci când avem vizitatori e bine să stăm faţă în faţă cu ei. Nu e doar un gest politicos ci şi unul util pentru că vom evita să avem dureri de gât.
Trebuie să avem grijă la covoare să nu ne agăţăm de ele. Ori alegem unele care să poată intra sub mobilă, ori renunţăm la ele sau punem unele micuţe. Cele mici, gen preş, pot ajuta la iluzia de spaţiu mărit. Cei care ne vizitează se vor concentra, involuntar, pe acel „petec” de covor şi nu vor avea o panoramă a încăperii decât dacă vor cu adevărat.
E indicat, de asemenea, să avem un mic colţişor viu, care să atragă mereu atenţia, să o distragă de la restul. Ne putem gândi fie la o plantă mare, exotică, fie la un acvariu sau la orice altceva.
Dacă vrem neapărat să avem rafturi, ar trebui să optăm pentru cele care se prind de jumătatea de sus a peretelui. Vom câştiga spaţiul de sub ele unde putem pune altceva. Evitaţi să le fixaţi deasupra canapelei pentru că cei care se vor aşeza pe ea pot avea o stare de disconfort ştiind că au ceva deasupra capului.
Încercaţi să aveţi o fereastră cât mai mare pentru a „împrumuta” din spaţiul de afară. Posibilitatea de a avea o privirea de ansamblu a exteriorului nu trebuie ignorată. În plus, lumina naturală e mai indicată decât cea artificială, mai ales în mijlocul zilei.