Cum ne putem juca cu vopseaua pentru a schimba percepția față de cameră

0 Shares

De foarte multe ori nu suntem mulțumiți de cum arată camerele și încercăm o serie de tertipuri pentru ne schimba percepția asupra lor mutând sau schimbând mobila, adăugând un covor sau un tablou nou. Uneori chiar revopsim pereții.

Dacă schimbarea mobilei, a tablourilor sau a covoarelor se poate face fără un prea mare efort, revopsirea pereților nu se poate face foarte des deoarece asta presupune mizerie în casă.

Ca atare trebuie să știm să ne ”jucăm” cu lavabila atunci când o avem la îndemână.

Iată câteva sfaturi în acest sens, care sper să vă ajute!

Alegerea culorilor. E foarte important să știm să alegem culorile din mai multe motive. În primul rând dacă alegem o culoare greșită vom fi tentați să revopsim din nou.

În al doilea rând, alegerea corectă a unei culori poate ascunde defectele unei camere și îi poate pune în valoare plusurile.

Nu o să vă spun ce culoare să alegeți pentru că gusturile nu se discută. Personal aș opta pentru o nuanță de culoare și nu o culoare brută. În felul acesta să dă o notă de modernism camerei.

Marele secret în alegerea culorii este altul. Trebui să știți că în general culorile reci și deschise ne fac să avem impresia că pereții sunt mai îndepărtați decât în realitatea. În schimb, culorile calde și închise îi fac să apară mai apropiați.

Cu alte cuvinte, dacă aveți o cameră mică și vreți să pară mai mare atunci ar trebui să alegeți o culoare rece și mai deschisă. Dacă aveți o cameră prea mare și vreți să o faceți mai mică ar trebui să alegeți o culoare caldă.

Rolul tavanului. Foarte puțină lume conștientizează importanța culorii pe care o are tavanul.

Spre exemplu dacă vreți ca o încăpere să pară mai mică ar trebui să vopsiți tavanul într-o culoare mai închisă decât cea a pereților.

Dacă vreți să pară mai mare, atunci ar trebui să vopsiți tavanul într-o culoare mai deschisă decât cea a pereților, eventual într-un albastru similar cerului, dacă se potrivește designului camerei.

O singură culoare sau mai multe. Mai nou, oamenii au început să își vopsească pereții în mai multe culori.

Nu putem spune că este corect sau nu așa. Ochiul se oprește de regulă acolo unde culorile se îmbină și practic îi sugerează creierului că spațiul are limite.

Neexistând o astfel de ”îmbinătură”, de regulă nu apare această ”autosugestie”. Ca atare, dacă vreți ca o cameră să pară mai mare nu e indicat să folosiți mai multe culori.

Cameră lungă și îngustă. Există și un secret în cazul holurilor foarte lungi sau a camerelor lungi dar înguste, adică acolo unde avem doi pereți foarte mici în comparație cu ceilalți doi.

În cazul de față e bine ca pereții mai mici să fie vopsiți într-o culoare mai închisă decât ceilalți doi.

Spuneam că nuanțele mai închise ”apropie” pereții. Așa se va întâmpla și acum doar că paradoxal nu va da senzația că avem o cameră mai mică ci din contră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *