Cum se alege filmul care câştigă Oscarul

0 Shares

Ştim cu toţii importanţa Oscarurilor şi ne interesăm, în fiecare an, de câştigători. Din păcate, de cele mai multe ori suntem dezamăgiţi de alegerile făcute de Academia Americană de Film, fără a şti cum se decid cele mai bune producţii.

Cafea Gratis va încerca să dea la o parte misterul ce acoperă procesul de desemnare a celui mai bun film al anului. Ne oprim, aşadar, la cea mai importantă categorie.

Sistemul de votarea a acestuia este destul de complicat. Nu e suficient ca cel care primeşte cele mai multe voturi pe locul 1 să poată intra în posesia trofeului.

Este foarte probabil ca pelicula ce obţine cele mai multe voturi să nu fie desemnată câştigătoare.

Pentru început, fiecare jurat va vota toate filmele, în ordinea preferinţelor. Cu alte cuvinte, va face o ierarhie a lor.

Dacă un anumit film e votat ca cel mai bun, de peste 50% din juraţi, atunci acesta va fi desemnat câştigător. Dacă nu, procesul va continua.

Filmul care a fost votat de cele mai putine ori pe locul 1, va ieşi din cursă. 

Apoi se trece la centralizarea filmelor care au primit locul 2. Cel care a primit cele mai multe voturi pe această poziţie, reintră în cursă, obţinând încă un vot pe locul 1.

Se renumără voturile de pe locul 1 şi dacă nici de data asta nu se obţine majoritatea, filmul cu cele mai puţine voturi e scos din cursă, iar cel care a ieşit de cele mai multe ori pe locul 3, va mai obţine încă un vot pe locul 1.

Se merge în acest ritm (cu locul 4,5,6 etc) până ce un film obţine peste 50% din voturi, pe locul 1.

Dacă nici un film nu obţine majoritatea după ce se epuizeză toate posibilităţile, atunci va fi câştigător cel care rămâne cu cele mai multe voturi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *