De ce prefera tinerii sa inchirieze apartamente?

0 Shares

Cand vine vorba de inchirieri apartamente in Ploiesti, majoritatea celor care aleg o astfel de optiune sunt tineri. De ce aleg multi tineri sa inchirieze apartamente, in loc sa depuna efort pentru achizitia unei locuinte? Poate esti tentat(a) sa spui ca o chirie este mai mica decat o rata. In realitate, acest lucru nu este intotdeauna asa. Dar, mai mult decat povara financiara, exista alte motive sau beneficii, pentru care tinerii aleg varianta inchirierii.

Desi pentru multi dintre noi, visul de a avea propria locuinta sa afla pe lista de dorinte, asta nu inseamna ca pentru toti acest lucru trebuie sa se intample in acelasi timp. Unii prefera sa astepte momentul potrivit pentru un astfel de pas, in timp ce-si pastreaza optiunile deschise. Inchirierea unui apartament vine cu o serie de avantaje, asa cum poti vedea si mai jos.

Posibilitatea de relocare ramane deschisa

Unii tineri spera la un loc de munca mai bine platit. Asta poate insemna disponibilitatea pentru relocare intr-un alt oras. Este mai usor sa accepti o astfel de oportunitate atunci cand nu ai nimic care sa te lege de un anumit loc. In plus, cand stai in chirie, este mai usor sa te muti. Nu ai foarte multe lucruri de dimensiuni mari, ceea ce face procesul de mutare mult mai convenabil.

In tarile dezvoltate, tinerii aleg mai intotdeauna o chirie, pe motiv ca au posibilitatea sa se mute si sa calatoreasca dupa bunul plac. Lasa momentul achizitiei unei case pentru atunci cand se vor hotari sa se stabileasca undeva si sa intemeieze o familie.

Te poti muta intr-o locuinta mai mare in timp

Poate primul apartament luat in chirie nu este exact cum ti-ai dorit. Dar, in timp, pe masura ce capeti experienta si, implicit, vei ajunge sa castigi mai bine, vei avea posibilitatea de a te muta intr-un apartament pe masura dorintelor tale. Un apartament mai spatios sau localizat intr-o zona mai buna a orasului poate deveni o realitate atunci cand stai in chirie.

Unul din cele mai mari avantaje ale chiriei este ca te poti gandi si razgandi de cate ori vrei. Poti sta intr-un apartament atat timp cat doresti. Iar cand nu mai doresti, te poti muta usor unde consideri de cuviinta.

Acces convenabil la diferite facilitati

In comparatie cu un apartament intr-o zona buna, o chirie iti ofera acces convenabil la o serie de facilitati. De exemplu, cladirile noi de apartamente pot avea sali de sport, saloane de frumusete sau piscine in incinta. Acest tip de facilitati poti fi gasite cu usurinta si in zonele centrale, unde apartamentele se vand la preturi mari. Dar, daca gasesti un apartament de inchiriat in aceasta zona, va fi mai accesibil sa locuiesti in astfel de complexuri rezidentiale si sa te bucuri de beneficiile aferente.

Asadar, daca nu iti permiti momentan sa cumperi un apartament intr-o zona centrala, dar iti doresti sa locuiesti acolo, vei putea opta pentru o chirie.

Setul de responsabilitati este mai redus

Atunci cand alegi sa stai in chirie, responsabilitatea efectuarii reparatiilor va cadea in grija proprietarului. In afara sa iti platesti chiria, utilitatile si sa respecti regulile stabilite, nu va mai trebui sa faci nimic altceva. Tot ce trebuie remediat va fi suportat de catre proprietarul spatiului.

Aici este si o parte mai putin placuta. Daca vei vrea sa faci anumite modificari, va trebui sa vorbesti cu proprietarul intai. In plus, vei pierde investitiile facute atunci cand decizi sa te muti. De aceea nu este recomandat sa investesti foarte mult intr-un apartament inchiriat.

Datorii mai mici si flux de venit mai mare

O chirie iti poate solicita bugetul mai putin decat ar face-o o rata pentru un credit ipotecar. Daca vrei sa pui bani deoparte, poti face acestu lucru atunci cand stai in chirie. Trebuie doar sa alegi chiria cu grija si sa tii sub observatie toate cheltuielile.

Pentru ca stai in chirie, nu va trebuie sa cheltui bani pe piese mari de mobilier, pe renovari si alte imbunatatiri ale locuintei ce genereaza costuri semnificative. Asadar, vei avea posibilitatea sa-ti pui bani deoparte, ce va putea fi chiar si avansul pentru prima ta locuinta, atunci cand momentul va fi potrivit. De aceea, pentru moment, vezi ce optiuni ai in ceea ce priveste anunturile de inchirieri apartamente in Ploiesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *