De ce specialiștii HR recomandă team building-ul

0 Shares

Știi care este una din cele mai mari provocări ale unui antreprenor? Creșterea echipei, prin angajarea persoanelor potrivite și retenția lor pot adevărate încercări. De aceea un proces de team building este recomandat de specialiștii în HR, ajutând membrii unei echipe să colaboreze mai bine și nu numai.

Evenimentele cu colegii de muncă, dar în afara biroului, aduc o serie de beneficii în ceea ce privește stabilizarea și consolidarea unei echipe. Dacă nu crezi, încearcă să-ți scoți echipa într-un cadru informal și ai să vezi diferențe în comportament și comunicare. Acesta este motivul pentru care activitățile de team building sunt atât de eficiente. Într-o atmosferă mai relaxată, oamenii ies din carapace și se comportă mai natural. Dacă adaugi un număr de activități bine alese la acest scenariu, vei obține o serie de beneficii pentru întreaga companie.

Descoperi talente ascunse

De multe ori, în agitația de la birou nu reușești să descoperi, cu adevărat, de ce sunt în stare angajații tăi. Dar, la o simplă discuție ce are loc în cadrul unui eveniment de team building, desfășurat în aer liber, poți descoperi abilități și calități ale angajaților de care nu știai.

De ce este acest lucru important pentru companie? Angajații care au ocazia să-și folosească punctele forte sunt cu 8% mai productivi decât restul, pe când riscul ca aceștia să părăsească compania sunt cu 15% mai reduse. Așadar, evenimentele din afara biroului te pot ajuta să descoperi calitățile angajaților pentru a le putea folosi în beneficiul companiei tale.

Angajații socializează și învață să colaboreze mai bine

Cu siguranță există mai multe departamente în cadrul companiei tale. Nu este întotdeauna suficient pentru ca o echipă să colaboreze bine. Pentru bunul mers al proceselor de la locul de muncă, ar fi ideal ca angajații să comunice adecvat indiferent de departamentul din care fac parte. Iar un eveniment de team building le permite să se cunoască mai bine și să-și îmbunătățească relația de colaborare. Este o modalitate foarte bună de a consolida echipa la un nivel mai înalt.

Toți membrii echipei sunt învingători

Evenimentele de team building sunt un prilej bun ca toată lumea să se distreze și, în același timp, să fie învingător/învingătoare. Nimeni nu pierde la activitățile de team building, ci are parte de experiențe de neuitat. Este o ocazie foarte bună pentru a valida realizările în afara biroului și să se ofere angajaților o doză de încredere în sine, în special celor care poate au probleme din acest punct de vedere la muncă.

Stimulezi creativitatea

În multe situații angajații ajung să cadă într-o rutină în ceea ce privește activitatea lor la muncă. Acesta nu este întotdeauna un lucru rău, din moment ce așa se duc la bun sfârșit multe. Dar, o perspectivă nouă din când în când poate ajuta depășirea dificultăților la locul de muncă. Scoaterea angajaților din mediul obișnuit de lucru pentru a rezolva probleme ce nu țin de muncă le stimulează creativitatea și la birou.

Managerii și liderii de echipă devin mai ușor de abordat

Chiar și cei mai buni manageri și lideri de echipă pot fi intimidanți. Un astfel de sentiment poate împiedica angajații să comunice diverse îngrijorări cu privire la procesele din cadrul companiei, ideile noi sau dorințele legate de carieră. De fapt, mai mult de jumătate din angajați au recunoscut că preferă să nu vorbească despre îngrijorările lor. De aceea, o relație bună cu managerul crește satisfacția angajaților, productivitatea lor și îmbunătățește cultura internă a companiei.

Dacă nu ți-ai dus încă echipa la un team building, ai acum toate motivele să o faci. În cazul în care ați participat la un astfel de eveniment, trebuie să știi că nu e suficient să faci asta doar o dată. Repetarea periodică a unor astfel de experiențe menține echipa sudată și ajută la o incluziune mai rapidă a colegilor noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *