Doi cercetatori sustin ca au descoperit cauza autismului

0 Shares

Doi cercetatori coreeni sustin ca au descoperit care este principala cauza a aparitiei autismului la copii si au demonstrat acest lucru intr-un studiu publicat in mai multe reviste de stiinta.

Cercetatorii se numesc Huh Jun-ryeol si Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv la MIT. Cei doi sunt un cuplu in viata privata si spun ca acest lucru i-a ajutat sa faca aceasta descoperire. „Domeniile noastre de studiu sunt diferite. Unul lucreaza in imunologie si altul in neurobiologie, ceea ce ne ajuta in cercetarile de neuroimunologie”, spune primul dintre ei.

Potrivit celor doi, autismul ar putea aparea din cauza unei bacterii care se afla in tractul digestiv al mamei. Aceasta poate dezvolta celule care sa influenteze direct celulele creierului copilului.

Daca cei doi cercetatori au dreptate, atunci cazurile de autism in viitor vor fi foarte rare si doar in cazul copiilor a caror mame nu sunt preocupate de acest aspect. Bacteria respectiva poate fi depistata si inlaturata prin antibiotice.

Testele facute pe soareci de laborator au demonstrat ca in cazul in care bacteria a fost ucisa, soarecele a avut un pui normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *