Fermierii vor primi lunar până la 1.000 de lei pentru fiecare tânăr pe care îl angajează

0 Shares

MADR a anunţat săptămâna aceasta că fermierii vor fi stimulaţi financiar cu sume lunare de 500, 750 sau 1.000 de lei pentru tinerii pe care îi angajează, dacă se respectă anumite reguli.

Programul pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară beneficiază de fonduri de 1 milion de lei în acest an.

„În şedinţa Guvernului din data de 30 aprilie 2020 a fost aprobată o Hotărâre ce completează art. 4 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară, aprobate prin HG nr. 325/2019. Prin actul normativ aprobat astăzi s-a stabilit valoarea Programului aferent anului 2020, respectiv 1.000.000 lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie”, a informat Ministerul Agriculturii.

Pentru a beneficia de aceste subvenţii fermierii trebuie să facă dovada „angajării a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată: 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară; 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare; 500 lei pentru persoanele fără studii”, precizează ministerul.

O altă condiţie este aceea ca fermierii să încheie cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puţin de 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *