Fonduri europene de peste 840 de milioane de euro pentru beneficiarii PNDR 2020

0 Shares

Agenţia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va deschide in perioada iulie – septembrie 2018 mai multe sesiuni de depunere a proiectelor pentru submasurile din PNDR 2020.

Valoarea totala a sumelor alocate fiind de aproape 846 de milioane de euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

„Investitii in exploatatiile agricole”, submasura 4.1, are prevazute pentru sesiunea care se deschide in iulie fonduri in valoare de 303 milioane de euro. Dintre acestea, 79 de milioane de euro (26%) sunt destinate sectorului vegetal – 26 de milioane de euro pentru zona montana si 53 de milioane de eruo pentru zona non-montana.

Submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole”, cu deschidere in iulie are prevazute fonduri de 203 milioane de euro, iar alocarea cuprinde un procent de supracontractare de 20%..

Pentru submasura 4.3 – „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice” componenta irigatii, aplicatiile se vor putea depune in august.

Acestea nu sunt singurele submasuri pentru care se va putea aplica in perioada iulie-septembrie. Lista lor se poate gasi pe site-ul MADR, impreuna cu alte detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *