Game of Thrones – sinopsisurile episoadelor din sezonul IV

0 Shares

În rândurile următoare veţi găsi sinopsisurile tuturor episoadelor din sezonul IV al celui mai urmărit serial din toate timpurile – Game Of Thrones.

Game of Thrones, sezonul IV, episodul I

Primul episod din sezonul IV al serialului Game of Thrones a apărut, în sfârşit, şi în România. Chiar dacă aşteptarea mea, şi probabil a multora, a luat sfârşit, tot nu am aflat nimic despre fiinţele fioroase de dincolo de Zid, ce umblă noaptea ucigând tot ce le iese în cale. Nici despre Daenerys nu ştiu mai mult decât că îşi continuă drumul spre a îşi recuceri tronul. Mai nou, începe să fie curtată de unul dintre oamenii săi, iar dragonii încep să dea primele semne că nu pot fi îmblânziţi nici chiar de ea, cea care le-a dat viaţă.

Jon Snow reuşeşte să ajungă acasă şi să povestească planurile triburilor de dincolo de Zid, de a cuceri Castelul Negru. Mai mult, în câteva secvenţe, începem să descoperim şi alte triburi ce se zbat să supravieţuiască în sălbăticia cruntă aflată în nordul îngheţat de la marginea celor şapte imperii.

Casa Lanisterilor este ameninţată de un nou pericol – prezenţa lui Oberyn Martell în Debarcaderul Regelui – un nou personaj însetat de răzbunare. Alături de acesta pe ecran am avut bucuria să o vad jucând şi pe Indira Varna, frumoasa actriţă ce a interpretat-o pe Niobe, soţia lui Lucius Vorenus din serialul Roma.

Game of Thrones, sezonul IV, episodul II

Episodul doi al noii serii este unul plin de suspans, puţin peste cel anterior. Prima parte se învârte în jurul magiei, iar cea de-a doua, în jurul căsătoriei regelui Joffrey cu Margaery Tyrell.

Daenerys ia o pauză în acest episod, neapărând deloc. Apare, însă Bran Stark, împreună cu gaşca sa. La începutul filmului, îşi face apariţia şi Theon Greyjoy, aproape de nerecunoscut, pentru ca mai târziu să aflăm veşti şi din tabara lui Stannis Baratheon, cel care aspiră la recâştigarea Tronului de Fier.

În timpul festivităţii ce are loc după căsătoria regala, se întâmplă lucruri ce pot hotărî destinele Celor Şapte Regate. Joffrey primeşte de la bunicul său cea de-a doua sabia din oţel valyryan, dar nu apucă să se bucure prea mult de ea pentru că va fi otravit. Cel acuzat de faptul ca i-a curmat zilele acestuia este tocmai omul care are obiceiul de a fi mereu în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Game of Thrones, sezonul IV, episodul III

Al treilea episod din noul sezon începe prin a descrie  teama celor care ar putea fi consideraţi ucigaşii regelui. Aceştia  fug din capitală, printre ei aflându-se şi Sansa Stark, ajutată de Petyr Baelish. Singurii care nu ar putea fi suspectaţi de moartea lui Joffrey sunt mama acestuia şi Tyrion Lannister. Paradoxal, ultimul e singurul acuzat de uciderea acestuia, urmând a fi judecat peste două săptămâni, timp în care va rămâne încarcerat.

Următorul succesor la tron este unul dintre fraţii acestuia, un copil în jur de 10 ani, încă inocent. Tywin Lannister încearcă, însă, încă înainte de a fi întronat, să îl manipuleze. 

Arya Stark îşi continuă drumul spre casă, iar sălbaticii de dincolo de Zid, dau primul lor atac în Imperiu. Despre Bran Stark nu aflăm încă nimic.

În schimb, după o pauză de un episod, Daenerys îşi face apariţia într-o scurtă secvenţă în care încearcă să îşi mărească armata cu alţi sclavi pe care vrea să îi elibereze şi să le acorde şansa de a i se alatura sau nu.

Game of Thrones, sezonul IV, episodul IV

Noul episod începe cu Daenerys. Aceasta reuşeşte să convingă alţi sclavi să i se alăture în drumul ei spre cucerirea Tronului de Fier.

În Debarcaderul Regelui, uciderea lui Joffrey a lăsat urme adânci. Cersei e plină de ură şi caută vinovaţii în toate părţile. Aceasta îi cere fratelui ei, Jaime să o găsească pe Sansa şi să o ucidă. În schimb, acesta îi dăruieşte sabia primită de la tatăl său lui Lady Brienne şi o trimite să o protejeze pe fiica lui Ned Stark.

În sfârşit aflăm cine l-a ucis pe rege.

Brian Stark ajunge să fie prizonierul răzvrătiţilor din Rondul de Noapte, iar pe finalul episodului, ajungem să intrăm în casa Umblătorilor Albi.

Game of Thrones, sezonul IV, episodul V

Episodul cinci al seriei se deschide cu încoronarea oficială a noului rege. Cersei îi propune lui Margaery Tyrell să se căsătorească cu fiul ei cel mic. În mare, nu se întâmplă lucruri spectaculoase în Debarcaderul Regelui.

Nu putem spune acelaşi lucru şi despre Sansa Stark. Aceasta ajunge la mătuşa sa, împreună cu Petyr Baelish. Cel mai important moment din film e acela în care descoperim câte puţin din planurile diabolice ale acestuia.

Avem veşti noi şi despre Daenerys. Aceasta întâmpină dificultăţi în a îi elibera pe robii din Golful Sclavilor. O mare parte dintre cei eliberaţi au fost înlănţuiţi din nou. În cele din urmă, aceasta ia decizia de a îi conduce în calitate de regină.

Bran Stark ratează încă o ocazie de a îşi întâlni fratele. John Snow reuşeşte să îi  învingă pe razvrătiţii din Garda de Noapte ce l-au ucis pe Mance Rayder şi să le elibereze pe fiicele acestuia.

Game of Thrones, sezonul IV, episodul VI

Al şaselea episod al seriei nu iese cu nimic spectaculos în faţă ci, mai degrabă, deschide noi portiţe pentru ceea ce va urma. La început ne e împrospătată memoria cu secvenţe din sezoanele trecute ce au legătură cu eventualul deznodământ în procesul lui Tyrion Lannister, pentru ca mai apoi Stannis Baratheon să obţină finanţare pentru recucerirea Tronului de Fier.

După foarte mult timp, reapare in peisaj Yara Greyjoy care incearca sa isi recapete fratele insa isi da seama ca l-a pierdut definitiv.

Daenerys realizează cât de dificil e să împarţi dreptatea în calitate de regină. Şi tot venind vorba de împărţirea dreptăţii, are loc, în sfârşit procesul lui Tyrion. În opinia mea, acesta e singurul moment palpitant din episod, datorită replicilor destul de acide ale acuzatului.

Game of Thrones, sezonul IV, episodul VII

Cel de-al şaptelea episod al noii serii aduce un plus faţă de cel anterior. Chiar dacă aflăm câte puţin din aventurile lui John Snow, Arya Stark şi Daenerys, indiscutabil, cei mai importanţi jucători par a fi Tyrion şi Petyr Baelish.

După cum ştim din episodul anterior, Tyrion cere duel judiciar, în speranţa că va fi apărat de fratele său. Din pacate, nici Jaimie şi nici ceilalţi pe care acesta îi roagă, nu vor să îl ajute. Cu toate acestea, veţi avea o surpriză enormă când veţi afla cine îi va sări în ajutor.

Petyr Baelish va face un pas enorm în îndeplinirea scopului sau încă insuficient definit pentru telespectatori. Acesta o ucide pe proaspăta lui soţie şi îi preia tronul.

Game of Thrones, sezonul IV, episodul VIII

După o pauză de două săptămâni, serialul Urzeala Tronurilor îşi continuă drumul spre succes. Noul episod începe prin cucerirea unor noi teritorii de către Mance şi oamenii de dincolo de Zid. După o absenţă extrem de lungă, Ygritte, fata de care se îndrăgostise Jon Snow, îşi face apariţia pentru scurt moment.

Arya Stark ajunge, în sfârşit, la mătuşa sa, iar procesul lui Tywin Lannister pare a avea în final un deznodământ. Pe finalul filmului vedem cum cel care îl apară este pur şi simplu strivit, însă… în ciuda condamnării acuzatului la moarte, există posibilitatea  ca şi cel care luptă pentru acuzare să fi murit în duel ceea ce face ca lucrurile să nu mai fie atât de simple.

Game of Thrones, sezonul V, episodul IX

Penultimul episod al noii serii este dedicat în întregime asedierii Castelului Negru. Cei care au aşteptat momentul reîntâlnirii dintre John Snow  şi Ygritte vor fi puţin dezamăgiţi, chiar dacă cei doi se revăd. Nu vă pot spune mai mult despre asediu decât că merită urmărit.

Game of Thrones, sezonul IV, episodul X

Ultimul episod din cea de-a patra serie a fost difuzat deja de HBO. Deznodământul luptei din episodul anterior a fost tranşat în debutul episodului. Jon Snow îşi ia inima în dinţi şi încearcă să negocieze cu cei de dincolo de Zid, dar în timpul negocierilor primeşte o vizită neaşteptată – pe cea a lui Stannis Baratheon şi a armatei sale.

Bran Stark reuşeşte să ajungă la destinaţie dar cu preţul pierderii unui prieten. Nu este vindecat pentru a putea merge însă capătă abilitatea de a zbura. Între timp, sora sa, Arya, porneşte pe un drum nou, la care nu se aştepta nimeni.

În capitală, Tyrion reuşeşte să evadeze, însă înainte de a pleca, ucide două dintre persoanele care îi erau dragi, dar care l-au trădat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *