Greșeli comune în organizarea unui team building (și cum să le eviți)

0 Shares

Te gândești să organizezi un team building în Timișoara și să creezi o experiență pozitivă pentru echipa ta? Nu ai experiența necesară pentru a organiza un astfel de eveniment?

Nu îți face griji!

În acest articol îți voi prezenta câteva greșeli comune pe care mulți manageri le fac atunci când vor să organizeze un team building, dar și cum să le eviți.

Greșeala nr. 1 – Nu lucrezi cu profesioniști

Iată un adevăr simplu: nu ne pricepem la orice, oricât ne-ar plăcea să credem contrariu.

Există firme cu experiență și pregătire specializată care nu numai că înțeleg cu ce se mănâncă un team building, dar știu și cum să-l organizeze, ce obiective trebuie să urmărească și ce rezultate să obțină.

Așadar, mergi la sigur, lucrează cu profesioniștii din domeniu.

Greșeala nr. 2 – Nu știi ce vrei

De multe ori, team buildingurile sunt văzute ca niște ocazii de distracție între colegi.

Da și nu.

Da, pentru că presupun unele activități distractive, deconectante (în special jocurile).
Nu, deoarece nu trebuie privite ca pe o ocazie de a scăpa de activitățile de la birou sau de a bea și mânca pe banii firmei.

Așadar, gândește-te la ce vrei să obții de la un team building!

Vrei să descoperi liderii din echipa ta? Să-ți ajuți echipa să își dezvolte abilități de gândire analitică, creativitatea etc.? Să lucreze mai bine sub stres?

Notează într-un document care sunt așteptările tale. Odată ce știi ce vrei, vei putea construi un program personalizat pentru echipa ta.

Greșeala nr. 3 – Nu știi pe ce activități să te concentrezi

Știu că îți dorești să creezi o experiență pozitivă pentru echipa ta și ești tentat să alegi activități cât mai diverse.

Adevărul este că nu există o formulă universală pentru toate companiile.

Astfel, revin la punctul anterior legat de obiectivele acestui eveniment, cele pe care le-ai schițat. Aici îți recomand să ai încredere în recomandările echipei cu care vei lucra pentru organizarea evenimentului. Vei primi din partea lor un program adaptat nevoilor tale specifice.

Greșeala nr. 4 – Nu știi să gestionezi timpul necesar pentru un team building

Cu siguranță nu vrei să pierzi prea multe ore sau chiar zile prețioase de lucru. Cu toate acestea, există riscul să nu atingi obiectivele stabilite – dacă nu acorzi timpul necesar (ore/ zile) exercițiilor gândite pentru evenimentul tău.

Gândește-te că nu vei organiza astfel de evenimente în fiecare zi sau săptămână, astfel că riscurile înghețării activităților de birou nu vor avea repercursiuni prea mari pentru business-ul tău.

Greșeala nr. 5 – Nu angajezi furnizorii potriviți

Eficacitatea costurilor și costurile mici nu sunt același lucru.

Drept urmare, nu face greșeala să faci economii substanțiale și să optezi pentru un furnizor începător, care oferă servicii mult prea ieftine.

Pentru a obține rezultate puternice, ai nevoie de oameni potriviți și experimentați, de echipamentele potrivite, de sistemul potrivit și de strategia corectă.

Vrei să organizezi un team building în Timișoara și să descoperi adevăratul potențial al echipei tale?

Vertical Adventure este o echipă de profesioniști cu experiență vastă în organizarea și elaborarea programelor de team building outdoor/ indoor care te pot ajuta să-ți dezvolți echipa și să te bucuri de o muncă mai eficientă din partea lor, zi de zi.

Acum e momentul să te convingi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *