În ce condiţii putem merge la mare de 1 mai

0 Shares

La fel ca şi anul trecut, de 1 mai vom avea de a face cu restricţiile impuse de pandemia de Coronavirus.

Ca atare, e firesc să ne întrebăm dacă putem merge la mare de 1 mai şi, dacă da, în ce condiţii.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a răspuns parţial la aceste întrebări la emisiunea Insider Politic de pe Prima TV.

Ministrul a lăsat de înţeles că în minivacanţa de 1 Mai, care se corelează cu cea de Paşte, plajele nu vor avea un regim special.

Se poate lua în calcul ridicarea obligativităţii purtării măştii pe plajă însă acest lucru depinde de indicele de infectări. Cum Constanţa şi localităţile din împrejurimi au fost în ultima perioadă fruntaşe la numărul de infectări, este puţin probabil să mergem la plajă de 1 Mai fără a purta mască de protecţie.

Ne putem însă caza la hotel. Hoteluri pot caza turiştii la fel ca până acum, adică fără să depăşească un grad de 70% în ceea ce priveşte ocuparea spaţiilor de cazare.

Intervalele orare în care se va putea merge la plajă sunt cele din prezent şi diferă de la localitate la localitate, în funcţie de indicele de infectare. Mai multe detalii despre aceste intervale puteţi găsi aici.

„În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatorie a fi purtată. Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuții în Comitetul pentru Situații de Urgență și este posibil să discutăm și despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măștii în anumite situații, în vârful muntelui sau la plajă. Este o discuție. Și la restaurant nu mănânci cu mască. Sunt lucruri de bun simț și care pot fi analizate”, a spus Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *