Istoria Huniazilor ar putea avea un update important după excavarea mormintelor lui Ioan Corvin şi Cristofer Corvin

0 Shares

Potrivit arheologilor, mormântul fiului lui Matias Hunyadi, Ioan Corvin, şi al nepotului său, Corvin Cristopher, au fost descoperite în mănăstirea Palos, aflată în Lepoglava croată.

„Cu ajutorul măduvei osoase, pot fi identificate rămăşiţele regelui Matia în osuarul din Székesfehérvár”, precizează Institutul Maghiar de Cercetări.

În acest moment se lucrează pentru a determina secvenţa genetică a lui Ioan Corvin, care este moştenită în rândul bărbaţilor. Ştiind acest lucru, s-ar putea selecta din osuariumul din Székesfehérvár şi confirma care erau oasele lui Matia Corvin.

„Originea familiei Hunyadi poate fi dezvăluită. Explorând mormântul din Croaţia al lui Ioan Corvin, putem trece printr-o examinare arheogenetică a fiului lui Matia Hunyadi. Asta înseamnă că primim răspunsuri nu numai la întrebările legate de originea familiei, dar putem identifica rămăşiţele regelui Matia din oasele găsite în mormântul din Székesfehérvár. Unul dintre cei mai mari conducători ai istoriei ungare găseşte în sfârşit o odihnă demnă”, a transmis Miklós Kásler, ministrul ungar al Resurselor Umane, pe pagina sa de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *