Italia. Şcolile rămân închise până în septembrie. Sportivii de performanţă îşi reiau antrenamentele din mai

0 Shares

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat că nu se pune problema ca şcolile din Italia să se redeschidă în viitorul imediat şi că acestea vor rămâne închise până în septembrie.

Alte state din Europa, puternic afectate de infectările cu Covid-19 au luat deja decizia de a redeschide şcolile. Spre exemplu, Belgia a decis să se redeschidă şcolile începând cu 18 mai 2020.

Conte a mai precizat că din 4 mai va fi mai multă libertate de deplasare în Italia însă italienii mai au de aşteptat până la o eliminare totală a restricţiilor.

Majoritatea activităţilor economice vor fi reluate începând de luni, însă cu respectarea unor serii de reguli de distanţare socială şi igienă personală.

În ceea ce priveşte sportul, antrenamentele vor putea fi reluate de luna viitoare însă numai în cazul sportivilor de performanţă, pe etape.

Primii care îşi vor putea relua antrenamentele începând de săptămâna viitoare vor fi sportivii de performanţă care practică un sport individual. În cazul acestora, antrenamentele vor putea fi reluate din 4 mai.

Sportivii de performanţă din sporturile colective îşi vor putea relua antrenamentele din 18 mai, ceea ce înseamnă că Seria A ar avea şanse minime să se reia de luna viitoare, în ciuda presiunii enorme din Italia în ceea ce priveşte reluarea campionatului intern de fotbal.

VEZI ŞI: Medicii cluburilor din Serie A nu se opun reluării campionatului

Bilanţul epidemic din Italia a ajuns la peste 26.500 de morţi. Numărul cazurilor active de infectări cu Covid-19 depăşeşte 100.000, iar numărul persoanelor vindecate este de aproximativ 65.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *