Jojo Moyes – Înainte să te cunosc

0 Shares

Înainte să te cunosc este un roman vândut în peste șase milioane de exemplare la nivel global, devenind astfel un bestseller. Cu toate acestea, Jojo Moyes nu revoluționează cu nimic felul de a scrie și nu aduce nimic nou, din acest punct de vedere.

Pe ultima pagină a ediției de anul acesta avem și o ”avertizare” pentru cititorul ”pretențios”. Cartea este plasată de Litera în colecția Blue MOON, pe care editura ”o dedică cititoarelor sale, care include cele mai frumoase povești de dragoste ale literaturii contemporane ”.

Chiar dacă e dedicată doar cititoarelor, am îndrăznit să o răsfoiesc și am avut surpriza să constat că e foarte bine construită. Fiecare moment e calculat să apară la timpul potrivit.

Rămâne însă o carte ”dedicată cititoarelor” și o spun fără nici o urmă de ironie sau misoginism. E prea simplă și nu îți provoacă mintea să spargă barierele.

Cu toate acestea te poate împinge să reflectezi asupra unei teme care în acest moment în România este foarte puțin dezbătută dar care în viitorul apropiat ar putea deveni una foarte controversată și la noi. Este vorba de eutanasie sau de moartea asistată.

Deși nu este genul meu, e o carte pe care le-o recomand celor care preferă acest gen de cărți. Față de altele are ceva în plus.

E vorba despre o iubire imposibilă dintre o fată simplă și un afacerist de succes ce suferă un accident. Universurile lor se intersectează și inițial aceștia nu se suportă până își dau seama că au foarte multe lucruri în comun dar totuși există ceva care îi desparte.

Ceea ce menține suspansul până la sfârșit este interesul de a afla dacă aceștia pot depăși acest obstacol până la final.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *