Liber la vacanţe în Grecia şi Turcia. Cele două ţări nu mai figurează pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

0 Shares

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat aseară lista statelor din zona galbenă, adică a acelora cu risc epidemiologic ridicat.

Persoanele care sosesc în România din aceste ţări, zone sau teritorii cu risc epidemiologic ridicat trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.

Grecia şi Turcia nu se mai regăsesc pe această lista. Cei care vor să îşi facă vacanţa în aceste ţări se pot reîntoarce în ţară fără probleme, neriscând să fie obligaţi să stea în carantina în România. Trebuie însă să respecte regulile impuse în ţările în care călătoresc.

Deşi a fost actualizată lista, nu se ştie încă data la care va intra în vigoare. Cel mai probabil e vorba de 8 martie 2021.

În acest moment, pe listă figurează 52 de state sau teritorii. Pe lista se află state precum Spania, Italia, Franţa, Ungaria sau Marea Britanie, unde sunt comunităţi importante de români.

Germania nu se află pe listă. Bulgaria, Statele Unite ale Americii şi Israelul, ţări vizitate frecvent de turiştii români, se află pe lista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *