MAE: Autoizolare şi test PCR la sosirea în Belgia pentru cetăţenii din 24 de judeţe ale României

0 Shares

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat astăzi că din cauza cazurilor crescute de infectări cu noul coronavirus, începând de ieri, 1 august 2020, autorităţile belgiene au impus condiţii noi pentru românii care ajung în Belgia din anumite zone ale României.

„Autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România. Conform noilor măsuri, începând cu data de 1 august a.c., autorităţile belgiene au inclus în zona roşie următoarele regiuni din România: Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu); Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea); Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman); Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea)”, anunţă MAE.

Persoanele care vin din aceste judeţe trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecţiei cu COVID-19.

Testul este efectuat de autorităţile belgiene, la sosirea în această ţară.

Celelalte judeţe ale României rămân incluse în zona portocalie.

MEA reaminteşte că începând de ieri toate persoanele care intră în Regatul Belgiei  sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form.

Acest formular poate fi accesat online la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.

Sunt exceptate de la completarea acestui formular persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum şi persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depăşeşte 48 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *