OSCAR 2016! Lista câştigătorilor!

0 Shares

Leonardo Di Caprio a primit primul trofeu din carieră, după foarte multe încercări. The Revenant nu a strălucit atât de mult pe cât se aşteptau mulţi, iar Mad Max: Fury Road a reprezentat o surpriză pentru mine având în vedere numărul de trofee câştigate.

A câştigat premiul pentru cea mai bună regie artistică, pentru cel mai bun montaj, cel mai bun montaj de sunet, cel mai bun mixaj de sunet, cele mai bune costume şi cel mai bun machiaj.

La categoria cel mai bun film, aproape toată lumea dădea The Revenant câştigător iar ceilalţi vedeau The Martian ca făcând surpriza. Încă de când au fost anunţate nominalizările am spus că zarurile nu sunt aruncate. Mă gândeam că filmul câştigător va fi Spotlight sau Room. În cele din urmă a câştigat Spotlight.

Leonardo Di Caprio a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, iar Mark Rylance a câştigat, destul de meritat zic eu, premiul de cel mai bun actor în rol secundar. Mark a jucat în Bridge of Spies rolul spionului sovietic capturat de CIA şi pe care Tom Hanks l-a scăpat de la pedeapsa capitală.

Brie Larson a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Acest lucru era usor de anticipat pentru ca nu i-a facut concurenta decat Jennifer Lawrence, deşi a mai concurat şi Cate Blanchett, dar care a jucat într-un film ce nu a pus-o deloc în valoare. Alicia Vikander a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul din The Danish Girl.

Alejandro Gonzales Innaritu şi-a apărat titlul de cel mai bun regizor. După ce anul trecut a câştigat titlul cu Birdman, anul acesta l-a câştigat cu The Revenant, film care a mai câştigat şi premiul pentru cea mai bună imagine.

Restul câştigătorilor de la Oscar, ediţia 2016

Cel mai bun scenariu original: Spotlight

În cursă au mai intrat: Inside Out, Straight Outta Compton, Ex Machina şi Bridge of Spies.

Cel mai bun scenariu adaptat: The Big Short

În cursă au mai intrat: Brooklyn, The Martian, Room şi Carol

Cel mai bun film străin: Son of Saull

Cea mai bună animaţie: Inside Out

Cea mai bună coloană sonoră: The Hateful Eight

Cel mai bun cântec: Spectre

Cele mai bune efecte vizuale: Ex Machina

Cel mai bun scurt metraj animat: The Bear

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: Shutterer

Cel mai bun documentar: Amy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *