PE a adoptat o rezolutie care propune obligativitatea echiparii autoturismelor cu sisteme de asistenta pentru detectarea pietonilor

0 Shares

Parlamentul European a adoptat ieri o rezolutie non-legislativa prin care se propune obligativitatea echiparii autoturismelor noi cu sisteme de asistenta auto pentru detectarea pietonilor, franare si accelerare.

In prezent, trei sferturi dintre autoturismele noi nu au acest sistem care, in opinia Parlamentului European, poate salva vieti. Unele dintre aceste sisteme au capacitatea de a redirectiona masina inapoi atunci cand iese de pe banda.

Rezolutia nu obliga statele membre ale Uniunii Europene sa o introduca in legislatiile nationale. Ea a fost votata cu 593 de voturi pentru, 39 impotriva si 53 de abtineri.

„Fie ca suntem soferi, pietoni sau biciclisti, gresim cu totii. Si in aceste cazuri, sistemele de asistenta automata sunt un fel de copiloti tacuti care ne ajuta sa evitam accidentele”, a sustinut deputatul Dieter-Lebrecht Koch (PPE) in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *