Salina Turda! Strategie inteligenta de promovare sau doar intamplare!?

0 Shares

S-a vorbit foarte mult de modul in care gandeste statul roman sa promoveze Romania. Observam ca se cheltuiesc bani grei pe logo-uri sau pe materiale promotionale, uneori cu greseli, atat gramaticale cat si de continut. Exista numeroase motive pentru a spune ca nu se promoveaza eficient in felul acesta.

Social media si promovarea indirecta au un efect mai mare si cu un buget mai mic sau chiar 0. Pentru asta e nevoie de infrastructura si de destinatii in care atunci cand vin turistii sa nu se simta pacaliti, pentru a le recomanda si altora sa vina sau chiar sa revina chiar ei.

Salina Turda este un obiectiv turistic in care turistii nu se simt pacaliti si este relativ accesibil, aflandu-se la aproximativ 30 de kilometri de Cluj, oras care are unul dintre cele mai mari aeroporturi din tara.

In ultimele zile am vazut o promovare intensa a salinei. Nu stiu daca e intamplatoare sau nu dar pot spune cu o satisfactie imensa ca asa ar trebui sa procedam. Aparent, totul e o intamplare. In realitate nu putem sti. Cert este ca o astfel de promovare nu costa nimic Primaria Turda si nici statul roman daca luam in calcul faptul ca TVR isi va recupera cheltuielile.

Unde a fost promovata Salina Turda!? Intr-un timp extrem de scurt e promovata in Canada, Europa si Romania, iar lucrurile abia au inceput.

Cum e promovata in Canada

In acest weekend are loc intalnirea de Fed Cup dintre Romania si Canada. Dineul a fost un succes, iar canadienii ne-au laudat in presa lor pentru acest lucru.

Caroline Anderson, editorul site-urilor oficiale ale Federatiei Canadiene de Tenis si Rogers Cup a insotit echipa Canadei si a vorbit extrem de frumos de Cluj, vizitand si Salina Turda, de unde a surprins imagini extraordinare si le-a urcat pe Youtube. Le puteti vedea mai jos.

Aceste imagini vor ramane pe Youtube foarte mult timp, iar canadienii sau alti straini le vor putea vedea oricand. Sunt foarte bine realizate si sunt create de un strain. Cei care le vor vedea nu se vor gandi o clipa ca nu ar fi reale, ca cineva ar fi platit pentru acest material. Credibilitatea este extrem de importanta, iar statul roman trebuie sa invete asta pana la urma.

Cum e promovata in Europa si in Romania

Tot in acest weekend, TVR va transmite una dintre semifinalele nationale ale selectiei pentru Eurovision direct din Salina Turda. Mai multe televiziuni din Europa si-au exprimat dorinta de a prelua imagini. Euronews este interesata de asemenea de aceasta semifinala.

Promovarea va fi facuta atat in Europa cat si in Romania pe televizor dar in acelasi timp va continua si pe Youtube. Interpretarile concurentilor vor ramane acolo, intr-un colt al platformei online, si vor putea fi accesate intamplator sau nu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *