Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la Australian Open după ce a eliminat numărul 8 WTA

0 Shares

Sorana Cîrstea a reuşit o performanţă încredibilă noaptea această la Australian Open după ce a reuşit să elimine favorita numărul 9 a turneului şi numărul 8 WTA.

Românca a învins-o pe Petra Kvitova în trei seturi – 6-4, 1-6, 6-1.

Pentru această performanţă, Sorana Cîrstea şi asigurat un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi cu 130 puncte WTA.

„Am avut multe meciuri împotriva ei, este o jucătoare extraordinară, loveşte atât de tare mingea şi mi-a luat timp să mă adaptez jocului, dar odată ce am reuşit, am simţit că pot să o înving. Sunt foarte fericită de această victorie. În al doilea set, a făcut pasul în faţă şi eu am dat înapoi. Cred că azi a fost o chestiune de cine preia controlul punctului, cred că în setul al doilea am jucat prea defensiv, dar odată terminat am încercat să revin aproape de linia de fund a terenului, să dictez punctele şi a mers. Nu ştiam cu cine o să joc în turul al treilea, de obicei nu mă uit la tablou. Cel mai important acum este să mă recuperez, am fost una dintre cele câteva care au stat în carantină strictă. Să joc două ore la 30 de grade Celsius m-a strors un pic faţă de normal, dar cred că este impresionant să vin după 15 zile în care nu am lovit mingea şi să reuşesc să evoluez în modul în care am făcut-o azi, nu mă aşteptam”, a spus Cîrstea, la interviul de pe teren.

Tot astăzi, Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, va evolua cu australianca Ajla Tomljanovic, locul 72 WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *