Trei mituri despre femeile gravide

0 Shares

Despre femeile însărcinate există o serie de mituri, unele care au un sâmbure de adevăr, altele complet false. Femeile aflate la prima sarcină cred o mare parte dintre acestea astfel că vom încerca să vorbim despre trei dintre ele.

Femeile gravide trebuie să mănânce cât pentru două persoane

E adevărat faptul că femeile însărcinate trebuie să fie atente la mâncare și să mănânce cât mai echilibrat însă este fals faptul că trebuie să mănânce cât mai mult.

Chiar și după al treilea trimestru de sarcină femeile nu trebuie să consume decât 200 de calorii în plus, ceea ce înseamnă aproximativ 10% în plus față de consumul recomandat pentru o femeie care nu este însărcinată.

Există studii stiințifice care arată că femeile însărcinate pot ține chiar și diete. Mare atenție însă! Nu recomandăm să țineți diete decât sub stricta supraveghere a unui medic. Majoritatea dietelor nu sunt sănătoase nici pentru femeile care nu sunt însărcinate. Nu are rost să vă puneți fătul în pericol inutil.

Cel mai înțelept sfat pentru o femeie însărcinată este să mănânce cât mai echilibrat, cât îi cere corpul, fără a exagera și fără a se înfometa, sau să ceară sfatul unui medic.

Femeile gravide trebuie să evite zborurile cu avionul

Unele companii aeriene le interzic femeilor însărcinate în ultimele săptămâni să zboare. De aici a apărut următoarea controversă. Unele persoane susțin că zborurile pun în pericol fătul și pot provoca avorturi spontane. Alte persoane susțin contrariul.

Majoritatea studiilor stiințifice susțin că nu se poate dovedi faptul că zborul poate pune în pericol direct fătul sau poate provoca avortul spontan. Cercetătorii susțin că de fapt factorul cel mai important de luat în calcul nu este zborul ci reacția femeii însărcinate în aer. Dacă aceasta se comporta normal în timpul zborului, atunci nu sunt probleme. Dacă acesteia îi este frică sau se simte tensionată, atunci pot apărea complicații. Din acest motiv e indicat ca femeile însărcinate în ultimele săptămâni să evite zborurile dacă pot. Nimeni nu poate anticipa cum va reacționa în timpul zborului.

Anumite dureri specifice femeilor dispar după nașterea primului copil

Există o controversă în acest sens. Nimeni nu poate spune exact dacă este adevărat sau fals, dar majoritatea studiilor stiințifice au demonstrat că de fapt aceste dureri dispar sau se diminuează odată cu înaintarea în vârstă și nu au, de fapt, legătură cu nașterile.

Unele studii au demonstrat că sarcinile le ajută doar pe unele femei, iar regula nu este valabilă la toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *