Unde pot cere femeile ajutor dacă ajung victime ale violenței domestice

0 Shares

Numărul femeilor care ajung să fie victime ale violenței domestice este, din păcate, foarte mare. La nivelul întregii țări există numeroase organizații sau direcții sociale care pot sprijini femeile aflate în această situație.

În cazul în care o femeie este abuzată emoțional sau fizic, în familie, în cuplu sau chiar la locul de muncă, poate apela gratuit numărul de telefon 0800 500 333, care aparține Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei.

De asemenea, poate depune o plangere penală la Poliție sau la Parchet, indiferent dacă infracțiunea reclamată este sau nu de competența secției de Poliție sau parchetului la care se merge. Acestea sunt obligate mai întâi să înregistreze plângerea și apoi să cerceteze dacă fapta există. Nu trebuie indicat nici un text de lege ci pur și simplu trebuie relatat abuzul.

În paralel sau separat de depunerea acestei plângeri penale, femeile abuzate mai pot cere sprijinul direcțiilor sociale sau organizațiilor din domeniu. O listă a acestora se poate găsi aici.

E posibil să nu fie completă astfel că dacă știți și ale asociații care sprijină femeile abuzate puteți lăsa un comentariu mai jos.

Femeile abuzate de soț sau partener pot cere chiar cazare gratuită pentru ele și pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *