Video. Putem organiza nunţi după 15 mai? Ce a răspuns ministrul de Interne

0 Shares

Foarte mulţi dintre cei care doreau să îşi organizeze nunţi după Paşte şi-au văzut planurile date peste cap. Nu cu mult diferită este şi situaţia celor care vor să îşi organizeze nunţile în 2020.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut ieri o sesiune live de întrebări şi răspunsuri pe Facebook, unde a răspuns mai multor întrebări.

Printre întrebările care i s-au pus a fost şi aceea dacă după 15 mai se vor putea organiza nunţi în România. Întrebarea vine în contextul în care după 15 mai vor fi relaxate măsurile luate pentru împiedicarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

Marcel Vela a răspuns că acestea se pot organiza şi acum însă până pe 15 mai 2020 ele vor putea fi organizate „într-un număr restrâns de persoane, de 8 persoane”.

Acesta a continuat prin a spune că după 15 mai se va lua o decizie „în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă”, în funcție de cum evoluează situația epidemiologică.

Analiza ar urma să fie una ştiinţifică, făcută de către epidemiologi și infecționiști. Aşadar, numărul de persoane care vor putea participa la nunţi va fi decis în funcţie de evoluţia cazurilor de infecţii.

Declaraţia integrală a acestuia, în legătură cu organizarea nunţilor, o puteţi vedea în live-ul de mai jos, după minutul 11.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI: Textul integral al Ordonanţei Militare numărul 10 

Ordonanţa Militară numărul 10 va produce efecte până pe 14 mai 2020, ora 23:59.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *