BBC. Vaccinul anti Covid dezvoltat de Universitatea Oxford pare sigur

0 Shares

Potrivit BBC, Universitatea din Oxford a dezvoltat un vaccin pentru a combate noul coronavirus, iar acesta pare sigur şi eficient, pregătind sistemul imunitar pentru a lupta cu virusul.

Peste 1000 de pacienţi au participat la efectuarea unor studii care arată că injectarea acestuia a făcut ca ei să dezvolte anticorpi şi leucocite care pot lupta cu noul coronavirus.

Pentru a putea spune cu certitudine cât de eficient este acest vaccin sunt necesare noi studii, iar acestea sunt în desfăşurare. Totul până în momentul de faţă pare a fi promiţător, chiar dacă aparent vaccinul are şi efecte secundare, care nu sunt periculoase.

Aproximativ 70% dintre cei incluşi în faza de testare au prezentat febră sau dureri de cap. Cercetătorii spun că acestea pot fi tratate cu paracetamol.

Vaccinul se numeşte ChAdOx1 nCoV-19 şi vom folosi această denumire până când va primi una comercială, uşor de reţinut. Marea Britanie a comandat deja 100 de milioane de doze din acest vaccin.

Este creat dintr-un virus conceput genetic care provoacă răceala comună la cimpanzei. A fost modificat în mare măsură, mai întâi pentru a nu provoca infecţii în corpul uman şi pentru a-l face să „arate” mai mult ca un coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *