Cele mai importante 4 tipuri de activități de team building

0 Shares

Este dificil să atingi targetele setate lună de lună? Ți se pare că echipa nu colaborează la nivelul la care ți-ai dori, iar asta le afectează performanțele la locul de muncă? Pentru a consolida echipa, poți apela la activități de team building. Tot mai multe afaceri descoperă beneficiile evenimentelor de team building, ce ajută în mod real îmbunătățirea relațiilor dintre angajați. Astfel încât motivația de a obține rezultate mai bune crește la nivelul echipei.

De ce merită să iei team building-ul în considerare? Oamenii pe care-i ai în echipă vin din diverse medii, au diferite pregătiri și nivele de experiență. Pe lângă asta, mediul formal și posibil stresant de la muncă nu promovează o comunicare confortabilă. Poate, de asemenea, inhiba calitățile și abilitățile angajaților tăi.

Dacă nu ai făcut astfel de activități cu echipa ta încă, vei fi uimit(ă) de rezultatele pe care le poți obține. Rezultate care se pot menține pe termen lung, dacă se continuă practicarea tehnicilor dobândite pe parcursul team building-ului. Care sunt activitățile de team building cu cel mai mare impact? Iată 4 dintre ele, care îți vor transforma echipa.

Îmbunătățirea comunicării din cadrul echipei

Fără comunicare nu poți obține nimic. De multe ori, deficiențele de comunicare, atât în cadrul echipei, cât și între departamente, pot duce la neînțelegeri și întârzieri ale proiectelor. Cu siguranță te-ai confruntat și tu cu așa ceva, la un moment dat. Din fericire, anumite activități de team building focusate pe îmbunătățirea comunicării pot schimba acest aspect.

Ce este diferit în comunicarea de pe parcursul unui eveniment de team building și comunicarea la locul de muncă? Când scoți echipa într-un mediu informal, relaxant, sunt mai dispuși să vorbească unul cu altul și să se cunoască mai bine. La birou, de obicei, nu au dispoziția sau timpul să facă asta. Iar această degajare, în combinație cu activitățile potrivite, duc la rezultate vizibile în ceea ce privește comunicarea.

Găsirea de soluții și stimularea procesului de luare a deciziilor

Problemele și evenimentele neprevăzute apar pe nepusă masă, iar abilitatea echipei tale de a răspunde eficient și rapid poate evita agravarea situației. De multe ori, găsirea de soluții necesită o gândire creativă. Un eveniment de team building poate stimula creativitatea și, cu ajutorul activităților special create, va încuraja participanții să găsească cele mai neobișnuite, dar eficiente soluții. Nu uita să încurajezi și să răsplătești acest lucru.

Apoi, procesul de luare a deciziilor este la fel de important. Ai o echipă în spate pentru a putea delega sarcini și evita luarea deciziilor referitoare la tot ce se întâmplă în companie. Oamenii se simt mai importanți și apreciați când primesc responsabilități la locul de muncă, dar mai ales când există încredere în deciziile pe care le iau. Desigur, nu toți angajații au curajul de a lua decizii, aici intervenind avantajul de a participa la un team building.

Activitățile de planificare și creșterea adaptabilității

Orice proiect are un deadline și orice proces trebuie să se desfășoare pe parcursul unei perioade determinate. Altfel, se pierde timp și, implicit, bani. Abilitățile de planificare sunt valoroase, în acest caz, ajutând echipa să-și împartă sarcinile eficient și să estimeze în mod real perioada de finalizare.

Dar, pe lângă abilitatea de a planifica, echipa ta trebuie să fie capabilă să se adapteze atunci când e nevoie. Planurile nu merg tot timpul așa cum au fost prevăzute, ceea ce face adaptarea la schimbare necesară și utilă pentru evitarea blocajelor. Este inutil să mai vorbim de cât de instabilă e piață și cât de rapid se pot schimba lucrurile. Iată, din nou, avantajul de a avea o echipă ce se adaptează rapid și ușor la orice situație.

Activități de creștere a încrederii între oameni

O comunicare și colaborare bună între membrii unei echipe nu poate avea loc fără încredere. Inclusiv trasarea sarcinilor în cadrul echipei va avea de suferit, dacă membrii acesteia nu au încredere unii în alții. Un eveniment de team building încurajează oamenii să se cunoască mai bine, ceea ce va spori încrederea. Dar, pe lângă timpul plăcut petrecut împreună, beneficiile vin din partea activităților desfășurate.

Atunci când activitățile de team building sunt bine alese, scopul evenimentului va fi atins, iar echipa va fi mai bine sudată. Partea bună e că nu trebuie să îți bați capul cu aceste activități. Poți solicita ajutorul specialiștilor pe partea de organizare a unui team building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *