Cu ce plante ne putem decora baia

0 Shares

Baia este o încăpere cu totul aparte în locuința noastră.

Din cauza condițiilor din aceasta am putea crede că ne e imposibil să o decorăm cu plante, deși cu siguranță mulți dintre noi ne-am dori. Ne gândim că e insuficientă lumină și o umiditate prea mare pentru ca acestea să se dezvolte.

Din fericire, există o serie de plante care chiar acest mediu preferă sau care nu sunt afectate de el. Pe acestea le putem alege pentru a ne decora baia. Vom enumera o serie de astfel de plante în rândurile de mai jos.

Şase plante pe care le putem ţine în baie

 

1. Aloe vera este una dintre aceste plante. Nu e neapărat cea mai spectaculoasă însă nu se simte stânjenită de o lumină mai slabă și e rezistentă la umiditate.

Preferă lumina însă niciodată nu trebuie ținută astfel încât razele soarelui să bată direct pe ea. Dacă atunci când baia nu este folosită pătrunde cât de cât lumină atunci aloe vera poate fi ținută în ea.

2.Bambusul este o altă plantă care poate crește la lumină scăzută și umiditate ridicată.

În mediul natural, bambusul crește în medii umbroase și umede așa că nu trebuie să vă faceți griji dacă îl țineți în baie. Mediu umbros nu înseamnă întunecat.

3.Begoniile se pot descurca și ele foarte bine într-un astfel de mediu.

Trebuie ținut cont de faptul că unele specii se pot descurca mai bine decât altele.

4.Bromelia este o plantă care preferă umiditatea însă doar pe cea din aer nu și pe cea din sol.

Ca atare, dacă o țineți în baie nu trebuie să o udați decât foarte rar pentru că își va lua apa necesară în mare parte din aer.

5.Ferigile sunt și ele indicate pentru a fi ținute în baie pentru că preferă umiditatea. Există însă mai multe specii de ferigi.

Unele se descurcă de minune într-un mediu umbros, altele preferă un mediu puțin mai luminos. De regulă, nici unele nu se simt bine la fluctuațiile mari de temperatură.

6.Limba soacrei poate fi ținută de asemenea în baie. Nu are nici o problemă cu umiditatea și cu lumina redusă.

Există și alte plante care pot fi ținute în baie însă în cazul tuturor trebuie să ținem cont de câteva reguli simple. Toate trebuie să aibă cât de cât lumină. Dacă de exemplu plecăm de acasă o săptămână iar în baie nu pătrunde deloc lumina este posibil să nu găsim plantele într-o stare foarte bună.

De asemenea, acestea nu trebuie ținute lângă surse de căldură. Iarna trebuie să le ținem departe de calorifer. Nu trebuie ținute nici lângă duș sau cadă pentru că aburul fierbinte nu le va face bine. Nici stropii de apă reci sau fierbinte nu le ajută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *