Cum iti poti recupera taxa auto sau timbrul de mediu

0 Shares

Toti cei care ati platit taxe pentru inmatricularea masinilor second-hand de afara, indiferent cum s-au numit ele (timbru de mediu, taxa de prima inmatriculare, taxa speciala pentru autoturisme etc) va puteti recupera acum banii achitati, impreuna cu dobanzile la acestia.

Guvernul a stabilit printr-o ordonanta de urgenta calendarul prin care urmeaza a fi returnati banii persoanelor fizice si juridice care au achitat sumele respective, declarate ilegale de Curtea Europeana de Justitiei.

ANAF a anuntat care e procedura de returnare a banilor. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii faceti:

  • contribuabilii care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule pot solicita restituirea acestora, precum si a dobanzilor, prin cerere adresată ANAF;
  • cererile de restituire trebuie depuse, sub sanctiunea decaderii, pana la 31 august 2018;
  • la cererea de restituire trebuie anexate, in original sau in copie, documentul doveditor al platii taxei, precum si copiile cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare.

Modelul de cerere trebuie aprobat de ANAF in urmatoarele doua saptamani. Dupa urmarea pasilor de mai sus trebuie sa primiti o decizie de la organul fiscal in baza carei va puteti ridica banii.

Pentru timbrul de mediu pentru autovehicule banii se restituie în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Pentru taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule banii se restituie in perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *