Cum poti alege cel mai bun hosting pentru afacerea ta online in 2019
Ai nevoie de servicii de gazduire web insa nu stii care ar fi cel mai bun hosting pentru site-ul tau? Ti se pare ca este foarte importanta gazduirea web? Orice expert in marketing online ai contacta ti s-ar raspunde in felul urmator: Da, conteaza, si foarte tare inca…alegerea celui mai bun serviciu de hosting reprezinta una din cele mai importante alegeri, pe care un proprietar de site online le poate face.
Fie ca discutam despre un simplu blog romanesc sau despre un magazin electronic care se afla in plina ascensiune, este primordial ca toate tipurile de afaceri sa beneficieze de o prezenta online. Felul in care te prezinti in mediul online, cat de rapid ti se incarca pagina sau daca se intampla ca aceasta sa cada in mod sporadic – toate aceste elemente spun multe clientilor despre felul in care iti gestionezi afacerea. Aminteste-ti si tu de cate ori ai evitat sa cumperi lucruri de pe site-uri care se incarcau extrem de greu sau chiar deloc. In momentul in care vine vorba despre gazduirea unui site web specialistii ne ofera urmatorul sfat de aur – iti poate propulsa afacerile pe culmile succesului sau o poate distruge de-a binelea.
O alegere gresita poate sa insemne un site mai lent, care sta mai mult offline decat online. Si nimeni nu isi doreste acest lucru, nu-i asa? Drept urmare, alegerea unui serviciu de gazduire nu este un proces atat de simplu pe cat pare. Ai accesat deja mai multe forumuri si inca nu ai aflat care este cel mai bun hosting?
Ce este un serviciu de web hosting si ce inseamna asta?
Cel mai important este sa incepem cu notiunile de baza. Un serviciu de gazduire web reprezinta o companie care furnizeaza aproape toate instrumentele necesare pentru ca un website sa fie vizibil pe Internet. Asa cum si noi traim intr-o casa sau intr-un apartament, site-ul tau are nevoie, de asemenea, de un loc in care sa existe. Spre deosebire de casuta ca, care este plina de mobile si toate cele necesare, casa site-ul tau este decorata cu o serie de informatii si fisiere se regasesc intr-un computer mai special care se numeste server.
Sunt patru tipuri de servere pe care ar trebui sa le stii si anume:
1.Servere cu gazduire comuna sau shared hosting. In general, un astfel de server cu gazduire comuna reprezinta cea mai buna optiune. Este ideala si pentru persoanele care nu au niciun fel de experienta anterioara cu site-urile web. Daca nu ai experienta cu domeniile de gazduire te sfatuim sa nu alegi altceva. Asta deoarece s-ar putea sa platesti mai mult pentru servicii pe care nu vei apuca sa le folosesti. Acest tip de gazduire este ieftina, usor de instalat si de gestionat, este ideala pentru blogurile personale, site-uri si, de ce nu, micile afaceri care nu au un trafic atat de ridicat.
2. Serverele virtuale private. VPS reprezinta optiuni cu un grad ridicat de configurare, care furnizeaza utilizatorului o flexibilitate sporita decat un server cu gazduire comuna. Chiar daca VPS-ul este la randul sau un mediu comun se poate diferentia de celelalte prin felul in care sunt alocate resursele serverului. De aceea, reprezinta o alegere mai frecventa in randul programtorilor web, in cautare de site-uri capabile sa suporte folosirea intensiva a resurselor. In cazul in care nu esti programator, nu ti-l recomandam.
3. Serverele dedicate. Serverele dedicate reprezinta cele mai puternice optiuni de gazduire, potrivite fiind pentru site-urile mai complexe si mai pretentioase. Cu un astfel de server, site-ul tau benefiicaza de un server doar pentru el si reprezinta un nivel de gazduire de care ai nevoie daca detii o afacere online cu un trafic mare.
4. Serverele dedicate. Servere cu gazduire cloud se aseamana cu cele virtual private, cu alte cuvinte imparti resursele cu alte site-uri web. Principala diferenta consta in faptul ca serviciul isi are radacinile intr-un numar mare de servere, situate in intreaga tara sau chiar in toata lumea. Este un serviciu mult mai de incredere, platesti pentru ceea ce folosesti.
WordPress este unul din cele mai bune servicii de hosting pentru incepatori. In cazul in care nu ai avut tangente cu afacerile online atunci acest serviciu de gazduire este punctul de pornire ideal pentru tine.
Avantaje WordPress
Este o comunitate uriasa. WordPress are peste 77 de milioane utilizatori. Este una dintre cele mai mari comunitati ceea ce inseama ca, pe langa faptul ca iti poti creste frumos afacerea, iti poti face si o multime de prieteni.
Un sistem excelent de gestionare a contului. Unul din cele mai mari avantaje oferite de WordPress este oferit de lejeritatea cu care poti naviga printre continut si pagini.
Este ideal pentru un magazin online. Detii o firma si ai nevoie de un site pentru ea? Prezenta afacerii in spatiul online este mai mult decat necesara deoarece toata lumea este constienta de faptul ca viitorul inseamna comert electronic. Daca ai un continut bine optimizat atunci ai posibilitatea de a conduce multe persoane spre brandul sau afacerea ta.
Performante excelente. WordPress are la baza un cod de programare extrem de simplu, pentru ca paginile se vor incarca la fel de repede, cat ai clipi din ochi chiar.
Dezavantaje WordPress
O multime de actualizari. Nu trebuie sa fii surprins de faptul ca vei observa faptul ca WordPress se va actualiza extrem de des. Nu se intampla acest lucru in fiecare zi insa trebuie sa fii pregatit de faptul ca iti vei actualiza fisierele WordPress de baza, temele si plug-in-urile de cateva ori pe luna.
Ai nevoie de o planificare. Crearea unui site reprezinta un aspect definitoriu al procesului de marketing si joaca un rol important in folosirea WordPress. Motiv pentru care este necesar un plan bine pus la punct dar si de unele competente. Trebuie sa ai un plan bine detaliat pentru a sti exact cum vrei ca afacerea ta sa creasca. WordPress poate fi un partener de incredere in ceea ce priveste cresterea substantiala a afacerii tale online insa totul depinde de viziunea ta. Mai multe detalii gasesti accesand site-ul: https://thchosting.wordpress.com/