Cum să îmbunătățești valoarea sesiunilor de teambuilding în România

0 Shares

Ai încercat metoda teambuilding-ului cu echipa ta, dar rezultatele nu au apărut?

Sau poate nu ești convins(ă) că posibilitățile de teambuilding în România sunt potrivite pentru obiectivele și bugetul tău.

Realitatea este că în România se poate face teambuilding de calitate și atât angajații cât și compania ta pot beneficia de pe urma unui astfel de eveniment. Trebuie doar să organizezi bine sesiunea, astfel încât efectele să fie cele dorite.

Ce beneficii poate aduce teambuilding-ul companiei?

Fără doar și poate teambuilding-ul vine cu un set consistent de beneficii. Dar, pentru ca aceste beneficii să fie simțite, participanții trebuie să înțeleagă ce înseamnă “teambuilding”.

Atunci când teambuilding-ul se focusează asupra părții sociale sau învățării experimentale, activitatea nu va duce la formarea și consolidarea unei echipe.

Scopul teambuilding-ului este să facă membrii unei echipe să lucreze eficient împreună, prin intermediul mijloacelor și activităților menite să le sporească motivația și cooperarea. Așadar, teambuilding-ul nu este doar o ocazie de a face altceva decât activități de birou, de a petrece timp în aer liber sau de a ne distra.

De ce nu obținem rezultatele dorite în urma teambuilding-ului?

Se pare că una din cauzele principale ale eșecului privind o sesiune de teambuilding este că angajații sunt sceptici în ceea ce privește evenimentul și activitățile implicate. Se prea poate ca unii din noi să fi încercat deja activități ce au părut fără rost, prostești sau, mai rău, o pierdere de timp.

Oare când vei avea nevoie să știi cum să faci un turn din spaghete pentru a susține o bezea?

Potrivit sondajelor, angajații ar prefera activitățile care îi ajută să crească pe poziția sau în rolul pe care îl au în companie sau care le permite cunoașterea echipei la un nivel mai profund. Aceste lucruri ar trebui luate în considerare din moment ce sunt considerate ca fiind esențiale pentru succesul unui eveniment de teambuilding.

Cum poți crește valoarea evenimentelor de teambuilding

Specialiștii în HR și experții în dezvoltare spun că există câțiva factori cheie ce pot crește șansele ca eforturile unui teambuilding să genereze rezultatele dorite. În primul rând, ține minte că teambuilding-ul este un proces, nu o activitate. Să construiești echipe puternice necesită timp, având în vedere că echipele și mediul de lucru se schimbă.

Evenimentele ce au loc o dată și gata tind să genereze rezultate rapide, dar care nu durează în timp. Teambuilding-urile care au loc secvențial și periodic în schimb, cu follow-up și cicluri de învățare prin acțiune, sunt deosebit de eficiente.

Setează obiective măsurabile sesiunilor de teambuilding. Trebuie să știi clar ce dorești să obții de la acest proces și de ce. Astfel, evenimentul poate fi creat pentru a atinge obiectivele dorite. Fără atenție la obiective definite, este foarte posibil ca evenimentul să nu aducă valoare, din moment ce nu atinge problemele cu care echipa se confruntă.

Împărtășește viziunea ta în ceea ce privește rezultatele dorite. Un ingredient esențial într-un teambuilding este claritatea. Echipa ta trebuie să înțeleagă ce ar trebui să obțină de la un exercițiu anume. Dacă vor înțelege obiectivul, șansele sunt mai mari ca ei să fie mai implicați.

Cu cât este mai specific obiectivul, cu atât mai bine. Să construiești o echipă puternică, de exemplu, este un obiectiv vag.

O exprimare mai bună a obiectivului ar fi determinarea modului de aplicare a gândirii-design pentru a crea experiențe mai bune candidaților pe parcursul procesului de recrutare. Obiectivele concrete fac exercițiile de teambuilding mai relevante în ochii participanților.

Se pot organiza evenimente de teambuilding în România adaptate nevoilor și obiectivelor companiei tale, atunci când se colaborează cu specialiști.

Pentru a obține beneficiile unui astfel de proces, este recomandat să iei legătura cu echipe care au experiență în organizarea unor astfel de evenimente. Doar așa te asiguri că bugetul este folosit cu cap și efectele în cadrul echipei vor fi vizibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *