Dan Sova a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora

0 Shares

Fostul senator si ministru al Transporturilor, Dan Sova, a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a mentinut decizia din prima instanta.

Fostul director al CET Govora Mihai Balan a primit trei ani inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu in forma continuata, cu un termen de supraveghere de patru ani.

Sova a fost trimis in judecata in ianuarie 2017 in dosarul CET Govora, in care este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Sova ca in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *