De ce team building-ul este o investiție și nu un răsfăț
Deși multe companii nu văd importanța team building-ului, considerându-l un moft, este una din cele mai importante investiții pe care le poți face pentru echipa ta. Dacă faci parte din grupul de antreprenori care nu privesc activitățile de team building cu ochi prea buni, vei afla lucruri foarte interesante despre acest subiect.
Nici angajații nu sunt întotdeauna încântați de ideea unui team building. Ei își imaginează o pierdere de timp în care vor fi nevoiți să facă diverse activități fără rost. Trebuie să reții că cele mai memorabile și de succes activități de team building sunt acelea în care nu te simți nici o secundă ca la birou.
Atunci când activitățile de team building sunt organizate și desfășurate așa cum trebuie, beneficiile pentru companie și angajați vor fi semnificative. Acest tip de evenimente promovează creșterea încrederii între angajați, atenuează conflictele, încurajează comunicarea și crește nivelul de comunicare.
Nu insista pe chestiunile corporate
Cu toate că poate tu crezi contrariul, evenimentele menite să aducă lecții de leadership și idei practice sunt mai puțin eficiente. În schimb, petrecerea timpului împreună, împărtășirea unei experiențe sau colaborarea pentru atingerea unui scop comun funcționează mai bine.
Uită de picnicul în cadrul companiei
Ce trebui să reții este că învățarea și fericirea merg mână în mână. Așadar, să încerci lucruri noi cu echipa sau angajații tăi va genera energie pozitivă. Asta, la rândul său, va fi benefic pentru companie.
Alegerea activităților unice, ce sunt puțin în afara zonei de confort a angajaților, îi poate încuraja să lucreze împreună în noi feluri.
Team building-ul nu este un răsfăț, este o investiție
Vrei o echipă bine pregătită, capabilă să lucreze eficient, ca o mașinărie bine construită? Atunci cu siguranță ești dispus(ă) să investești în cursuri de formare, sesiuni de training și orice altă formă de pregătire profesională.
Team building-ul este, de asemenea, o investiție, acoperind ce nici un alt curs de perfecționare nu oferă. Acesta dezvoltă abilități menite să îmbunătățească colaborarea și comunicarea între angajați. Orice manager își dorește angajați productivi și cât mai puține conflicte și neînțelegeri.
Așadar, team building-ul nu trebuie să însemne excursii scumpe și cazări de 5 stele. Dar nu e recomandat nici să te zgârcești, pentru că nu vei obține rezultatele dorite.
Menține energia pozitivă câștigată și la birou
Majoritatea evenimentelor de team building ajung să dea rateu pentru că sunt văzute ca activități ce se fac doar odată pe an. Au fost făcute și uitate. De aceea, este esențial să găsești modalități prin care să menții nivelul entuziasmului ridicat.
Provocarea este să aduci oportunități prin care oamenii să interacționeze și colaboreze într-un mod semnificativ. Toate astea în afara orelor de ședință și a prezentărilor, desigur.
Poți organiza sesiuni de relaxare cu board game-uri, o “altfel” de ședință în care să se vorbească despre planurile și dorințele angajaților (în viața de zi cu zi) sau pur și simplu o pizza savurată în echipă. Cu siguranță așa vrei reduce stresul de la birou și vei menține relațiile dintre angajați la nivelul dorit.
La birou este foarte greu să găsești modalități eficiente de îmbunătățire a colaborării dintre angajați. De obicei angajații se simt crispați sau presați de îndatoririle zilnice pentru a se putea deschide și participa la activități care nu au legătură cu munca.
De aceea un team building outdoor, în natură, va fi mult mai de efect. Partea bună e că găsim o grămadă de locații deosebite în țară pentru acest tip de activități, precum și companii cu pregătirea și experiența necesară.