F-Sides revine cu cea de-a doua ediţie

0 Shares

F-SIDES, primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei, revine cu cea de-a doua ediție, care se va desfăşura pe durata a şase luni.

Primul film proiectat va fi The Second Mother, regizat de Anna Muylaert (Brazilia).

Pelicula va fi proiectată miercuri, 2 iunie, de la ora 20.00, la Cinema Elvire Popesco.

Cele cinci teme abordate în cea de-a doua ediţie vor fi:

  • Migraţia la feminin
  • Revendicarea spaţiilor
  • Înaintarea în vârstă
  • Ecofeminism
  • Masculinitate fără patriarhat

”Filmele celei de-a doua ediții a cineclubului se întind pe o perioadă de patru decenii, începând cu o capodoperă modernistă a anului 1978, și acoperă, din punct de vedere cultural și teritorial, spații și contexte variind de la forfota și mentalitățile unor metropole cosmopolite, văzute de această dată sub noi aspecte (Things to Come, r. Mia Hansen-Løve, 2016), la zone rar cartografiate cinematografic sau în mass-media: fie episoade istorice violente trecute sub tăcere, dar cu ecou actual și universal (Journey to the Sun, r. Yeşim Ustaoğlu, 1999), fie realități curente, specifice secolului pe care îl traversăm, precum impactul interdependenței și al globalizării economice asupra comunităților vulnerabile (The Fever, r. Maya Da-Rin, 2019).

Ne-am propus, ca și la prima ediție, să armonizăm recuperarea de cultură cinematografică intersecțional-feministă cu scoaterea în evidență a unor teme urgente, care privesc direct gradul nostru de conștiință și solidaritate socială.” spune Georgiana Vrăjitoru, curatoarea F-SIDES Cineclub.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *