Fostul deputat Boldea a fost condamnat la 7 ani de inchisoare

0 Shares

Fostul deputat de Galati, Mihail Boldea, a fost condamnat de Curtea de Apel Iasi la sapte ani de inchisoare pentru spalare de bani si inselaciune. Decizia nu este insa definitiva.

Acesta a mai fost insa acuzat si de comiterea altor fapte insa in cele din urma s-a dispus achitarea pe motiv ca faptele nu sunt prevazute de legea penala, ori s-a dispus incetarea procesului penal pe motiv ca a intervenit prescriptia raspunderii penale.

„Instanta condamna pe inculpatul Boldea Mihail, fara antecedente penale, la pedeapsa rezultanta de sapte ani de inchisoare, pentru constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, favorizarea infractorului si spalare de bani (…). Dispune confiscarea de la inculpatul Boldea Mihail a 10.000 de euro, reprezentand suma primita de la inculpatul Lazar Stefan pentru activitatea infractionala desfasurata“, se arata in decizia de luni a judecatorilor Curtii de Apel Iasi.

Boldea a fost trimis in judecata, fiind acuzat că ar fi pus pe picioare un grup specializat in inselaciuni imobiliare. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului descopereau imobile si terenuri aflate in proprietatea Consiliului Local sau a unor galateni, pe care si le-ar fi insusit in mod ilegal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *