Germania a inclus România pe lista roşie (cu risc epidemiologic)

Celor care ajung din România în Germania li se cer o serie de documente suplimentare.

0 Shares

Germania a introdus România pe lista ţărilor cu risc epidemiologic.

Cei care ajung în Germania venind din România trebuie să prezinte documente care atestă vaccinarea (schema completă), trecerea prin boală sau testarea.

Cei care se testează iar rezultatul este negativ, intră în carantină zece zile şi au obligaţia ca imediat după intrarea în Germania să se deplaseze spre locuinţa în care urmează să se carantineze.

Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, după o perioadă de cel puţin 5 zile, dacă persoana în cauză a efectuat un nou test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, al cărui rezultat este negativ.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani au obligaţia de a rămâne în carantină 5 zile de la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania. 

Este de asemenea nevoie de înregistrarea prealabilă pe un portal dedicat – https://einreiseanmeldung.de.

Sunt exceptate de la măsura înregistrării anterioare pe platforma şi de la măsura carantinei obligatorii, în principal, următoarele categorii de persoane: 

• persoanele aflate în tranzit; 

• lucrătorii din domeniul transporturilor; 

• membrii ai delegaţiilor oficiale; 

• persoanele care se deplasează în Republica Federală Germania pentru a fi trataţi pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2; 

• persoanele care au petrecut mai puţin de 24 de ore într-o zonă cu risc ridicat sau într-o zonă cu variante de virus (www.rki.de – zone de risc) sau intră în Republica Federală Germania pentru mai puţin de 24 de ore sub regimul traficului de frontieră, precum şi lucrătorii transfrontalieri etc.; 

• persoanele care călătoresc pentru sejururi mai mici de 72 ore, pentru a vizita rude de gradul I. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *