Guvernul vrea sa construiasca in parteneriat public-privat trei autostrazi si mai multe spitale

0 Shares

Vicepremierul Viorel Stefan a anuntat ca Guvernul vrea sa construiasca in parteneriat public-privat trei autostrazi, Spitalul Republican si alte 15 spitale CFR.

In acest sens, executivul vrea sa schimbe legislatia privind parteneriatul public-privat astfel incat proiectele de acest tip sa se deruleze mult mai repede decat pana acum.

„Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni, in lungime de 109 kilometri, va avea si un pod peste Prut, iar autostrada Ploiesti-Brasov-Rasnov (100 de kilometri) va fi, probabil, cea mai ravnita de catre partenerii privati, avand in vedere traficul intens si potentialul turistic din aceasta zona. Autostrada Sudului (Alexandria – Craiova – Calafat – Turnu Severin – Lugoj), in lungime totala de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii si transportatorii din sudul tarii”, a declarat Viorel Stefan intr-o intalnire cu presa unde nu s-au pus intrebari.

Oficialul a spus ca spitalele vor putea fi contruite in parteneriat public-privat deoarece „prin noua legislatie proiectele PPP nu vor mai viza doar sectorul de constructii si infrastructura, ci si operarea de servicii publice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *