Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la inchisoare cu executare

0 Shares

Presedintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv astazi la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul angajarilor fictive.

Completul de 5 judecatori a mentinut astfel sentinta data in prima instanta.  Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civila, scazand suma pe care o are de platit drept prejudiciu.

Patru dintre judecatori au fost pentru condamnare – Rodica Aida Popa, fost vicepresedinte al Inaltei Curti, Lucia Tatiana Rog, Luciana Mera si Simona Encean, iar cel de-al cincilea judecator- Alexandra Iuliana Rus, a fost pentru rejudecarea intregului dosar.

Dragnea a fost acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii Directiei de Protectie a Copilului Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) si Anisa-Niculina Stoica (46 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *