Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare

0 Shares

Liviu Dragnea, presedintele PSD si presedintele Camerei Deputatilor, a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justiei de 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz in serviciu.

Acesta a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Suspendarea executarii pedepsei de doi ani primita de in dosarul ”Referendumul” a fost anulata, iar cele doua pedepse au fost contopite.

Decizia in dosarul angajarilor fictive nu este definitiva si poate fi atacata.

In acest dosar, Bombonica Prodanca, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, care a achitat prejudiciul inainte de pronuntarea instantei, a primit o amenda administrativa in valoare de 1.000 de lei. In cazul ei s-a constatat incetarea procesului penal.

Fosta sefa a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a fost condamnata la trei ani si sapte luni de inchisoare cu executare, iar fostul director executiv DGASPC, Rodica Milos, a primit trei ani de inchisoare cu suspendare.

Olguta Sefu, Ionel Marineci, Valentina Marica, Claudiu Balaban, Nicusor Gheorghe, Anisa Niculina Stoica si Adriana Botorogeanu au fost condamnati la inchisoare cu executare. Ultimele doua persoane sunt cele care au fost angajate fictiv.

In acest dosar, Liviu Dragnea, a fost  trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Acuzatia procurorilor a fost ca Liviu Dragnea a determinat-o pe Floarea Alesu sa mentina in functie la DGASPC Teleorman, unde era directoare, doua persoane. „In realitate, cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma”, sustine DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *