Lotul de jucatori ai Elvetiei de la EURO 2016

Granit Xhaka
0 Shares

Jucatorii Elvetiei de la Campionatul European din 2016 provin atat din campionatul intern cat si din strainatate. Doar cinci jucatori joaca in campionatul intern.

Media de varsta este de 26 de ani. Cel mai batran jucator este capitanul Lichtsteiner, 32 de ani, de la Juventus. Cei mai tineri jucatori, de 19 ani, sunt Elvedi si Zakaria.

Un lucru interesant este ca 14 jucatori au dubla cetatenie. Singurul compartiment in care jucatorii au o singura cetatenie este poarta. In atac, toti jucatorii au dubla cetatenie. De asemenea, toti jucatorii cu cote mai mari de 10 milioane de euro au dubla cetatenie.

La ultimul meci cu Moldova, tehnicianul Petkovic a inceput cu o echipa formata din patru fundasi, doi mijlocasi la inchidere si trei mijlocasi in spatele unicului varf. In poarta a jucat Burki, iar cei care au mai bifat toate minutele sunt Schar, von Bergen, Behrami si Shaqiri.

Lotul Elvetiei la EURO 2016

Portari: Roman Burki (Dortmund), Marwin Hitz (Augsburg) si Yann Sommer (Mochengladbach).

Fundasi: Johan Djourou (Hamburg), Nico Elvedi (Mochengladbach), Michael Lang (Basel), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Francois Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodriguez (Wolsburg), Fabian Schar (Hoffenheim) si Steven von Bergen (Young Boys).

Mijlocasi: Valon Behrami (Watford), Blerim Dzemaili (Genoa), Gelson Fernandes (Rennes), Fabian Frey (Mainz), Shaqiri (Stoke), Granit Xhaka (Mochengladbach) si Denis Zakaria (Young Boys).

Atacanti: Eren Derdiyok (Kasimpasa), Breel Embolo (Basel), Admir Mehmedi (Leverkusen), Haris Seferovic (Frankfurt) si Shani Tarashaj (Grasshoppers).

Antrenor: Vladimir Petkovic

Cota jucatorilor Elvetiei

Lotul Elvetiei de la EURO 2016 este cotat la 175 de milioane de euro, de trei ori mai mult decat al Romaniei. Cel mai scump jucator, 35 de milioane de euro, este Xhaka. Acesta este urmat de Rodriguez, 25 de milioane, si de Embolo, 20 de milioane. Shaqiri este evaluat la 15 milioane.

Von Bergen este cel mai ieftin jucator, fiind evaluat la un milioan de euro. Acest lucru se datoreaza celor 32 de ani. Valoarea este mult mai mare insa varsta il impiedica sa fie vazut de cluburi ca pe o investitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *