Maha Vajiralongkorn a fost incoronat rege al Thailandei

0 Shares

Maha Vajiralongkorn, in varsta de 66 de ani, a fost incoronat astazi oficial rege al Thailandei in cadrul unei ceremonii in care au fost imbinate traditii budiste si hinduse. Acesta si-a asezat pe cap „Marea Coroana a Victoriei” ce cantareste 7,3 kg si, astfel, a devenit rege dupa moartea tatalui sau, Bhumibol Adulyadej, in 2016, care a stat 70 de ani pe tron.

Incoronarea noului rege a fost facuta dupa perioada de doliu. Cu cateva zile inainte de incoronare, Maha Vajiralongkorn s-a casatorit cu sefa adjuncta a echipei sale personale de securitate, acordandu-i acesteia titlul de Regina Suthida. Noul rege al Thailandei se afla la a patra casatorie.

Thailanda este o monarhie constitutionala din 1932 dar familia regala detine multa putere si o avere semnificativa. Regele este considerat protectorul spiritual al poporului si este protejat de orice fel de critici prin legi extrem de stricte.

Thailanda mai este cunoscuta si ca Siam, denumirea oficiala pana in 23 iunie 1939, data la care a fost schimbata in Thailanda. In 1945 i s-a dat din nou denumirea de Siam, dar la 11 mai 1949 a revenit la denumirea de Thailanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *