Normele privind admiterea in scolile MAI au fost publicate in Monitorul Oficial

0 Shares

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca a publicat in Monitorul Oficial de ieri, 22 noiembrie 2017, normele cu privire la admiterea in scolile MAI. Se pare ca acestea se vor aplica si la concursurile pentru angajari din sursa externa.

Criteriul inaltimii a fost eliminat si aceasta este una dintre principalele modificari aduse. „Mentionam ca o abordare asemanatoare a probelor sportive se regaseste si la admiterea in scolile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania”, se arata intr-un comunicat MAI.

Ministerul de Interne spune ca eliminarea criteriului inaltimii la probele sportive a fost si o recomandare venita din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

MAI a introdus traseul aplicativ la probele sportive. Prin acesta se verifica aptitudinile fizice ale candidatilor prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate intr-un timp de maximum 2 minute si 25 de secunde.

De asemenea,  persoanele care vor candida la scolile pentru subofiteri – pompieri sau care participa la concursurile organizate pentru posturile vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) sunt exceptate de la interdictia de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *